Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Κάθε πότε αλλάζουμε ελαστικά στο αυτοκίνητο;

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάθε πότε αλλάζουμε ελαστικά στο αυτοκίνητο;

Car Gadget

Κάθε πότε αλλάζουμε ελαστικά στο αυτοκίνητο;

Car Gadget

Κάθε πότε αλλάζουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι αυτονόητη για όλους τους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Αρκετοί από εμάς αμελούν για την έγκαιρη αντικατάστασή τους.

Κάποιοι αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αυτή για λόγους έλλειψης χρόνου ή οικονομικούς. Ωστόσο, η διαδικασία της αλλαγής ελαστικών πρέπει να πραγματοποιείται πάντα τη στιγμή που πρέπει, χωρίς καθυστερήσεις, καθώς διασφαλίζει την οδική μας ασφάλεια. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για να προχωρήσουμε σε αυτή;

Advertisement
Advertisement

Αλλάζουμε ελαστικά όταν…

  1. Έχει παρέλθει 10ετία από την ημερομηνία κατασκευής τους!

Ακόμα και στην περίπτωση που τα ελαστικά μας δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, η αλλαγή τους γίνεται απαραίτητη όταν έχει παρέλθει μία δεκαετία από την ημερομηνία κατασκευής τους.

  1. Οι ράβδοι φθοράς πέλματος γίνονται ορατοί

Όλα τα σύγχρονα ελαστικά διαθέτουν πλέον ράβδους φθοράς πέλματος. Όταν τα ελαστικά μας είναι καινούργια, οι ράβδοι αυτοί δεν φαίνονται. Γίνονται όμως ορατοί όταν το βάθος πέλματος φθαρεί πάνω από το όριο για ασφαλή οδήγηση, το οποίο και τοποθετείται στα 1,6mm.

  1. Οι διατρήσεις δεν μπορούν να διορθωθούν
Advertisement

Σε αρκετούς από μας έχει τύχει να πατήσουμε κάποια πρόκα με το αυτοκίνητο και να χρειαστεί να κάνουμε μπάλωμα στο ελαστικό. Όταν όμως οι διατρήσεις υπερβαίνουν τα 0,64 cm σε διάμετρο, τότε σημαίνει ότι είναι επικίνδυνες και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν. Σε μία τέτοια περίπτωση χρειάζεται αντικατάσταση ελαστικού.

  1. Έχει δημιουργηθεί «καρούμπαλο»

Ένα ελαστικό με εξόγκωμα ή φούσκωμα στα πλευρικά τοιχώματά του πρέπει να αλλαχθεί αμέσως, καθώς η βλάβη αυτή είναι μη αναστρέψιμη. Μην αμελήσετε για την αντικατάστασή του, καθώς μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλειά σας.

  1. Παρουσιάζουν ανομοιόμορφη φθορά
Advertisement

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πέλματα των ελαστικών μας ενδέχεται να παρουσιάσουν ανομοιόμορφη φθορά μεταξύ τους. Αυτό είναι στοιχείο που μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, τότε καλύτερα να επισκεφθείτε άμεσα τον έμπιστό σας συνεργάτη ελαστικών Nexen για να σας προσφέρει τις συμβουλές του.

Ετοιμάζεστε να προχωρήσετε σε αλλαγή ελαστικών του οχήματός σας; Η Nexen, ο βραβευμένος για την καινοτομία του κατασκευαστής ελαστικών σας προσφέρει τις καλύτερες επιλογές της αγοράς που συνδυάζουν ποιότητα, επιδόσεις και οικονομία. Ανακαλύψτε τα κορυφαία της ελαστικά όπως:

Advertisement

Το N Fera Sport τη No 1 πρόταση για απαιτητικούς οδηγούς

Πρόκειται για το brand new ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων της Nexen που διακρίθηκε ως κορυφαίο ελαστικό στις δοκιμές του παγκοσμίου φήμης περιοδικού AutoBild, σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις στην σταθερότητα, στο φρενάρισμα και στην κατηγορία θορύβου.

Το εξαιρετικά αξιόπιστο Ν BLUE HD Plus

Αποτελεί ένα ακόμα κορυφαίο θερινό ελαστικό της Nexen, αναγνωρισμένο για το εξαιρετικό φρενάρισμα και χειρισμό που προσφέρει καθώς και την μεγάλη του αντίσταση σε συνθήκες υδρολίσθησης.

To N Fera RU1 το ιδανικό θερινό ελαστικό για SUV & Crossover

Tο ιδανικό θερινό ελαστικό για SUV & Crossover Σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για κάθε τύπο οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κορυφαία καλοκαιρινά ελαστικά της αγοράς, επικοινωνήστε σήμερα με τον κοντινότερό σας συνεργάτη Nexen σε όλη την Ελλάδα.