Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

iOS 14: EV Routing και ανανεωμένο Apple CarPlay

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

iOS 14: EV Routing και ανανεωμένο Apple CarPlay

Car Gadget

iOS 14: EV Routing και ανανεωμένο Apple CarPlay

Car Gadget

To WWDC της Apple ολοκληρώθηκε, όπου ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε το νέο iOS 14 για τα iPhone.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, στο Worldwide Developers Conference της Apple, το οποίο έγινε αποκλειστικά διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν τα νέα λογισμικά για τα iPad, Apple Watch, Apple TV και Mac, ωστόσο εμείς θα επικεντρωθούμε στο iOS 14 και συγκεκριμένα στις δυνατότητες του νέου Maps.

Υπάρχουν τα Guides, χαρίζοντας τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό, ψώνια και βόλτες. Οι αναβαθμισμένοι χάρτες διαθέτουν μια νέα επιλογή, που είναι το EV Routing.

Με το EV Routing μπορεί κανείς να προγραμματίσει το δρομολόγιό του με το ηλεκτρικό του μοντέλου και να ενημερωθεί που θα μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Ακόμα, με το iOS 14 υπάρχει δυνατότητα να πλοηγηθείτε επιλέγοντας το ποδήλατο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δείτε τη “δυσκολία” της διαδρομής που επιλέξατε, μιας και θα δείχνει την υψομετρική διαφορά, ενώ προτείνει και εναλλακτικές διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Apple CarPlay
Στην παρουσίαση, η Apple ανέφερε ότι το 97% των αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. διαθέτουν Apple CarPlay, ενώ το 80% σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναμφίβολα, το Apple CarPlay “απλοποιεί” το iPhone, αντικατοπρίζοντάς το στην οθόνη του αυτοκινήτου. Με την νέα αναβάθμιση, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής του φόντου και επιλογές όπως το EV charging. Πατώντας το τελευταίο, ο χρήστης θα μπορεί να βρει άμεσα τα πάρκινγκ, τα εστιατόρια, τους σταθμούς ανεφοδιασμού ρεύματος και να πλοηγηθεί σε ό,τι επιλέξει.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Apple συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες για να… εξαφανίσει το φυσικό κλειδί του αυτοκινήτου. Με την παρουσίαση του iOS 14 (θα είναι όμως διαθέσιμο και από το iOS 13), η νέα BMW Σειρά 5 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται το παραδοσιακό κλειδί, αλλά θα βρίσκεται ψηφιακά μέσα στο wallet (ψηφιακό πορτοφόλι του iPhone). Από εκεί, το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι να ακουμπάει απαλά το κινητό του στο αυτοκίνητο και αυτό θα ξεκλειδώνει και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί. Μάλιστα, θα υπάρχει δυνατότητα να αποστείλεις ηλεκτρονικά (με iMessage) το κλειδί σε άλλον χρήστη iPhone, ενώ θα γίνεται να περιορίσετε τις δυνατότητες που θα έχει στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Ουσιαστικά, φέτος έγινε η μεγαλύτερη αλλαγή στα iPhone με το iOS 14, όσον αφορά τη home screen (αρχική οθόνη), η οποία φέρει και widgets.

Το νέο λογισμικό iOS 14 αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο 2020, πιθανότατα μαζί με την παρουσίαση του νέου iPhone.

Advertisement