Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Δισκόφρενα με… καθρέπτη!

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δισκόφρενα με… καθρέπτη!

Car Gadget

Δισκόφρενα με… καθρέπτη!

Car Gadget

Η Brembo φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία των φρένων, παρουσιάζοντας μία νέα σειρά δίσκων με ιδιαίτερη εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η συγκεκριμένη σειρά με κωδικό «Greentive» έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση, χωρίς όμως να αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ξεχωριστή αισθητική των δισκοφρένων.

Μιλώντας για το τελευταίο, οι υπεύθυνοι σχεδίασης έχουν δημιουργήσει μία λεία επιφάνεια που καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια των δίσκων, η οποία μοιάζει περισσότερο με καθρέπτη, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στα μοντέλα που τους φορούν. Αλλά πέραν του «φαίνεσθαι» το πιο σημαντικό είναι η ουσία της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι η φλασάτη εμφάνιση των δίσκων οφείλεται σε μία επεξεργασία των υλικών, η οποία φέρει την ονομασία High-Velocity-Oxy-Fuel. Χάρη σε αυτή η φθορά τους είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τα αντίστοιχα των συμβατικών δίσκων, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει μειονέκτημα σε ότι αφορά την απόδοσή τους. Παράλληλα, οι τεχνολογίας Greentive δίσκοι της Brembo δεν συγκρατούν σκόνη, διατηρώντας τους τροχούς καθαρούς.

Οι δίσκοι Greentive φέρουν το λογότυπο Brembo στην επιφάνειά τους. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης αυτό το λογότυπο ως τη μέθοδο σηματοδότησης όταν οι δίσκοι χρειάζονται αντικατάσταση, ενώ ενδείκνυται για τοποθέτηση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω του τρόπου με τον οποίο τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμοποιούν τα φρένα τους διαφορετικά από τα αντίστοιχα με θερμικούς κινητήρα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

SOS για τα σχολικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Advertisement

Στους ιδιώτες στρέφονται οι καταναλωτές για μεταχειρισμένα ΙΧ!

 

 

Advertisement