Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Cooper: Επιλέγοντας τα καλύτερα ελαστικά για SUV & 4X4

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Cooper: Επιλέγοντας τα καλύτερα ελαστικά για SUV & 4X4

Car Gadget

Cooper: Επιλέγοντας τα καλύτερα ελαστικά για SUV & 4X4

Car Gadget

Όταν ψάχνετε ένα αποδοτικό και αξιόπιστο σετ ελαστικών για το SUV ή το 4×4 σας, η έρευνα σταματά στην Cooper Tires. Την εταιρεία που κατασκευάζει «ελαστικά φτιαγμένα για να αντέχουν».

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό διότι η εν λόγω εταιρεία διαθέτει μία τεράστια γκάμα ελαστικών SUV και 4×4, ανάλογα με τον τύπο εδάφους και τις καιρικές συνθήκες.

Τα ελαστικά της Cooper Tires, περιλαμβάνουν ιδανικές επιλογές για κάθε απαίτηση: από 100% άσφαλτο έως μόλις 15% άσφαλτο.

Τι θα λέγατε να δούμε αναλυτικότερα κάποια από αυτά; Τις καλύτερες λύσεις για 4×4 On/Off, All Terrain και Mud Terrain;

Advertisement
Advertisement

Cooper Zeon 4XS Sport (100% On Road)

Πρόκειται για το κορυφαίο ελαστικό της Cooper Europe, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον νικητή 13 Grand Prix στον μαγικό κόσμο της Formula 1, David Coulthard! Είναι σχεδιασμένο ειδικά για SUV επιδόσεων και εξοπλισμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία. Ο ανοιχτός εσωτερικός ώμος ενισχύει την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα ενώ οι ευρείες περιφερειακές αυλακώσεις βοηθούν στην αντοχή στην υδρολίσθηση. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο ελαστικό διαθέτει βαθμολογία ασφαλείας A Grade για κράτημα σε βρεγμένο. Παράλληλα, ο συμπαγής εξωτερικός ώμος βελτιστοποιεί τον έλεγχο σε στεγνό οδόστρωμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ομοιόμορφη φθορά στο πέλμα. Άνετο αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικό, το Cooper Zeon 4XS Sport είναι το ιδανικό ελαστικών για αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.

Cooper Discoverer AT3 Sport 2 (60% On / 40% Off Road)

Πρόκειται για τη νέα «άφιξη» στη γκάμα. Ένα ελαστικών παντός εδάφους, φτιαγμένο για SUV και 4×4, προσφέρει αποτελεσματική ισορροπία ανάμεσα στη σταθερότητα στο δρόμο αλλά και τις δυνατότητες εκτός αυτού. Παράλληλα, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις εποχές, έχοντας υψηλές βαθμολογίες σε ότι αφορά στις δυνατότητες σε σκληρές χειμερινές συνθήκες αλλά και ολισθηρές επιφάνειες.

Cooper Discoverer ATT (60% On / 40% Off Road)

Advertisement


Παρότι πρόκειται για ελαστικό παντός εδάφους, είναι σχεδιασμένο για ήσυχη οδήγηση, χάρη στη τεχνολογία Whisper Grooves, που παρέχει ένα ηχητικό φράγμα για την παρεμπόδιση της εισόδου του ήχου των ελαστικών, στην καμπίνα του SUV σας. Απομακρύνει εύκολα πέτρες και χαλίκια, προστατεύοντας το ελαστικό από διατρήσεις. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στιβαρές εκτός δρόμου ιδιότητες, χάρη στον ανθεκτικό σκελετό του που περιλαμβάνει ατσάλινο κορδόνι υψηλού εφελκυσμού και χαλύβδινους ιμάντες υψηλής πυκνότητας, που ενισχύουν την αντίσταση σε ζημιές και αυξάνουν την ικανότητα μεταφοράς φορτίου.

Advertisement

Cooper Evolution MTT (20% On / 80% Off Road)

Ελαστικό φτιαγμένο για τη λάσπη. Έτοιμο να χαρίσει στον οδηγό την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να κινηθεί δίχως προβλήματα σε λασπωμένες και χωμάτινες διαδρομές. Σχεδιασμένο ώστε να αντιμετωπίσει τη λάσπη με ενισχυμένη πρόσφυση! Ο επιθετικός σχεδιασμός του πέλματός του, επεκτείνει έως χαμηλά το πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού, παρέχοντας επιπλέον πρόσφυση για αναρρίχηση.

Cooper Discoverer STT Pro (15% On / 85% Off Road)

Το συγκεκριμένο ελαστικό αποτελεί την πιο ακραία επιλογή για 4×4 στη γκάμα της μάρκας. Προσφέρει πρόσφυση, ανθεκτικότητα και περιορισμένη φθορά πέλματος ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες εκτός δρόμου. Είτε σε πυκνή λάσπη και μαλακές επιφάνειες, είτε σε βραχώδη εδάφη.

Χάρη στο μοναδικό υβριδικό σχέδιο πέλματος 3-2, μειώνει το θόρυβο και αυξάνει τη σταθερότητα. Επιπρόσθετα, η κατασκευή Armor Tek3 προσθέτει ανθεκτικότητα αλλά και αντοχή στη διάτρηση ενώ ο σχεδιασμός του πέλματος βοηθά στην αποφυγή συγκράτησης πετρών.

Cooper Discoverer S/T Maxx (30% On / 70% Off Road)

Advertisement

Πρόκειται για ένα ελαστικό που έχει αποδείξει τις ικανότητές του και στα πιο ακραία περιβάλλοντα. Μάλιστα αποτέλεσε το ελαστικό επιλογής του Xavier Foj στην 28η συμμετοχή του στην απόλυτη αγωνιστική δοκιμασία – το Ράλι Ντακάρ! Αν ένα ελαστικό μπορεί να αντέξει στο πιο σκληρό ράλι του πλανήτη, τότε σίγουρα μπορεί να καλύψει κάθε σας ανάγκη εκτός δρόμου.

Η κατηγορία των SUV συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, με όλους τους κατασκευαστές να παρέχουν διαρκώς και περισσότερες επιλογές. Όμως σε ότι αφορά στα ελαστικά που θα επιλέξετε, η επιλογή είναι μία: Η Cooper Tires. Γιατί; Η απάντηση έχει έξι σκέλη! Διότι:

– κατασκευάζει ελαστικά για πάνω από έναν αιώνα, με την ιστορία της να ξεκινάει από το 1914 στις Η.Π.Α.

– κατέχει την 13η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων κατασκευαστών ελαστικών στον κόσμο και την 5η στην Βόρεια Αμερική.

– προμηθεύει με ελαστικά μερικές από της κορυφαίες κατηγορίες αγώνων μηχανοκινήτου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του FIA World Rallycross Championship.

– συνεργάζεται επί πολλά έτη, με τον πρώην οδηγό αγώνων της Formula 1 και 13-φορές νικητή σε Grand Prix David Coulthard, για την βελτίωση των παραγόμενων ελαστικών.

– παράγει ελαστικά για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών καλύπτοντας τις ανάγκες για PCR (επιβατικά), SUV/CUV, 4X4 & VAN (ελαφρά φορτηγά).

– η Cooper παράγει ελαστικά για όλες τις καιρικές συνθήκες (Καλοκαιρινά, Χειμερινά και Όλων των εποχών) και για κάθε περιβάλλον και έδαφος, από 100% για άσφαλτο έως 85% για εκτός δρόμου χρήση (All terrain, Mud Terrain).