Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Bridgestone Weather Control A005: Για βροχή, ήλιο ή χιόνι

Ελλάδα 2:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bridgestone Weather Control A005: Για βροχή, ήλιο ή χιόνι

Car Gadget

Bridgestone Weather Control A005: Για βροχή, ήλιο ή χιόνι

Car Gadget

Κάθε εποχή έχει τις δικές της συνθήκες κίνησης και απαιτεί από εμάς την κατάλληλη προετοιμασία για την ασφάλειά μας. Τι θα λέγατε για ένα ελαστικό κατάλληλο για όλο τον χρόνο; Η Bridgestone το έχει. Tο όνομά του είναι Weather Control  A005.

Advertisement
Advertisement

 

Με την πρώτη βροχή θυμόμαστε να αλλάξουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας. Όταν θέλουμε να πάμε βόλτα στα χιόνια θα θέλαμε να το αυτοκίνητό μας να «φορά» χιονολάστιχα για να αισθανόμαστε ασφάλεια. Με καλό καιρό και λιακάδα μας αρέσει να απολαμβάνουμε την οδήγηση και να αντιλαμβανόμαστε την ταχύτητα και το «καλό κράτημα» σε δρόμο με στροφές. Όπως αντιλαμβάνεστε θέλουμε διαφορετικό ελαστικό για το Φθινόπωρο, τον Χειμώνα, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Η λύση αυτή είναι ασύμφορη οικονομικά και απαιτεί από εμάς και ένα… βουλκανιζατέρ για να είμαστε άμεσα έτοιμοι και πάντα προετοιμασμένοι.  Υπάρχει φυσικά και η άλλη λύση: Ένα ελαστικό για όλες τις εποχές, όπως το Bridgestone Weather Control A005, που όπως αναφέρει η Bridgestone «είναι το πρώτο ελαστικό τουρισμού για όλες τις εποχές».

Advertisement
Advertisement

Από τις στροφές, στον αυτοκινητόδρομο και το απότομο φρενάρισμα στην πόλη, το Weather Control A005 προσφέρει πολύ καλό έλεγχο σε διάφορες καιρικές συνθήκες και ειδικά στη βροχή (που είναι η πιο συνηθισμένη, απότομη αλλαγή σύμφωνα με έρευνα σε Ευρωπαίους οδηγούς). Για την σχεδίαση και κατασκευή του, η Bridgestone, δεν έμεινε μόνο στην θεωρητική σχεδίαση και εξέλιξη των εργαστηρίων αλλά έλαβε υπόψιν, την γνώμη και τις ανάγκες των καταναλωτών, μετά από έρευνες.

Η ιστορία του Weather Control A005 δεν ξεκίνησε στο σχεδιαστήριο. Προτού κάνει σχεδιασμό, η Bridgestone διεξήγαγε έρευνα με σκοπό να διαπιστώσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες 15.000 τελικών καταναλωτών σχετικά με ένα ελαστικό για όλες τις εποχές, ενώ παράλληλα τους έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην οδήγηση. «Οι οδηγοί θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα ελαστικά παντός καιρού που έχουν επιλέξει είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικά είδη καιρικών συνθηκών. Η ασφάλεια στο βρεγμένο είναι το κύριο μέλημα των ευρωπαίων καταναλωτών», εξηγεί ο Laurent Dartoux Διευθυντής Στρατηγικής & Μάρκετινγκ, Bridgestone EMEA.

Advertisement

Μετά από μελέτη των αποτελεσμάτων των ερευνών, οι μηχανικοί και χημικοί του Τεχνικού Κέντρου της Bridgestone στη Ρώμη, σχεδίασαν το Bridgestone Weather Control A005. Ο σχεδιασμός του πέλματος διαθέτει διάταξη σχήματος «V», καινοτόμο σχήμα «Z» στο πλαϊνό μέρους και αυλακώσεις μεγάλου όγκου στην περιοχή των ώμων του πέλματος. Το ελαστικό για κάθε εποχή, λειτουργεί με τη βέλτιστη δομή κατασκευής και την κατανομή της πίεσης στην επιφάνεια επαφής (στο πέλμα) ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, απόδοση καυσίμου και τη φθορά. Για την μείωση της καταπόνησης και της φθοράς, η Bridgestone κάνει  χρήση της τεχνολογίας Nano Pro-TechTM και προσθέτει πυρίτιο σε υψηλή περιεκτικότητα.

Advertisement

Επιπλέον η Bridgestone έλαβε πιστοποίηση, από τον φορέα TÜV SÜD, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών στην Ευρώπη. Το Weather Control A005 ξεπέρασε τον κορυφαίο ανταγωνιστή της αγοράς στο φρενάρισμα σε βρεγμένο και χιόνι. Έχει επίσης βραβευθεί με την καλύτερη στην κατηγορία ευρωπαϊκή ετικέτα επιπέδου Α για την πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και C στην αντίσταση κύλισης (ακόμα και Β σε ορισμένες επιλεγμένες διαστάσεις).

Advertisement

Το Bridgestone Weather Control A005 είναι επίσης νομικά κατοχυρωμένο για χρήση – 365 μέρες το χρόνο –  χάρη στις πιστοποιημένες από την σήμανση 3 Peaks Mountain Snow Flake (3PMSF), επιδόσεις του στο χιόνι. Παράλληλα διατηρεί την αποτελεσματικότητα του (ένα μειονέκτημα των άλλων ελαστικών), εξασφαλίζοντας την ίδια μεγάλη χιλιομετρική απόδοση με το θερινό ελαστικό της Bridgestone, το Turanza T005.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του ελαστικού παντός καιρού της Bridgestone είναι η διάθεσή του σε 68 διαστάσεις για ζάντες από 15 έως 20 ιντσών. Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί άμεσα η ζήτηση ελαστικών σε ποσοστό 94% για επιβατικά αυτοκίνητα και SUV (με αντίστοιχες ζάντες), ενώ θα προστεθούν επιπλέον διαστάσεις.