Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi Q3 Sportback

Τα κινητήρια συστήματα του Audi Q3 Sportback

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα κινητήρια συστήματα του Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback

Τα κινητήρια συστήματα του Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback

Η Audi διεύρυνε τη γκάμα της με ένα νέο SUV που διακρίνεται για το σπορ χαρακτήρα και την κουπέ εμφάνιση του: το Q3 Sportback.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της γερμανικής μάρκας συνδυάζει άψογα τη δυναμική παρουσία και ευελιξία ενός SUV για καθημερινή χρήση, με το σπορ DNA, σε κουπέ design. Όμως εκτός από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα, έχει και μπόλικη… ουσία στα σωθικά του!

Συγκεκριμένα, διατίθεται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Στο πρώτο μέτωπο, το Q3 Sportback 35 TFSI των 150 ίππων προσφέρεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Το πλέον ισχυρό είναι το Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic που αποδίδει 230 ίππους.

Το πετρελαιοκίνητο Q3 Sportback 35 TDI S tronic των 150 ίππων (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 4,9-4,7 λίτρα/100 χλμ., εκπομπή 129-123 γρ. CO2/χλμ.), σύντομα θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο. Η κορυφαία diesel επιλογή είναι του 45 TDI quattro S-Tronic των 190 αλόγων.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις κινητήρων, όπως ένας ισχυρότερος diesel και μία έκδοση βενζίνης, η οποία θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα 48V.

Το σύστημα αυτό κατά την επιβράδυνση θα ανακτά κινητική ενέργεια, ενώ στην επιτάχυνση από χαμηλές ταχύτητες θα υποβοηθά τον κινητήρα. Σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης το υβριδικό σύστημα μπορεί να εξοικονομήσει έως και 0,4 λίτρα καυσίμου /100 χιλιόμετρα.

Advertisement

Στις κορυφαίες εκδόσεις κινητήρων η τετρακίνηση quattro είναι στάνταρ, με τη λειτουργία της να βασίζεται σε ένα πολύδισκο υδραυλικό συμπλέκτη στον οπίσθιο άξονα.

Χάρη στην ηλεκτρονική διαχείριση της ροπής των τροχών και τις μικρές, ανεπαίσθητες επεμβάσεις των φρένων στους εσωτερικούς τροχούς σε μια στροφή, προσφέρεται ένας πιο δυναμικός και σταθερός έλεγχος του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική ευστάθεια και υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, με ασυναγώνιστα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement