Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Audi Q3 Sportback: Συνώνυμο της ασφάλειας!

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q3 Sportback: Συνώνυμο της ασφάλειας!

Audi

Audi Q3 Sportback: Συνώνυμο της ασφάλειας!

Audi

Το Audi Q3 Sportback συνδυάζει τη δυναμική αισθητική ενός coupé με την ισχύ και τη λειτουργικότητα ενός SUV.

Advertisement
Advertisement

Οι ποικίλες δυνατότητες infotainment και συνδεσιμότητας καθώς και ο εκτεταμένος βασικός εξοπλισμός εξασφαλίζουν μεγάλη οδηγική απόλαυση όταν βρίσκεστε στη θέση του οδηγού του ελκυστικού δημιουργήματος του Ίγκολσταντ.

Χάρη στο ευρύ φάσμα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που ενσωματώνονται στο γερμανικό μοντέλο, μπορείτε να ανταποκριθείτε με σιγουριά στις προκλήσεις της μετακίνησης στην πόλη.

Το Audi Q3 Sportback διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό την Προειδοποίηση για Απομάκρυνση από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και την Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Change Warning). To πρώτο βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα του, ενώ το δεύτερο του επισημαίνει κρίσιμες καταστάσεις όταν αλλάζει λωρίδες, όπως π.χ. εάν υπάρχει όχημα στο τυφλό σημείο.

Advertisement
Advertisement

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και το Audi pre sense, που σε επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση προειδοποιεί οπτικά, ακουστικά και απτικά τον οδηγό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φρενάρει με πλήρη ισχύ και ενεργοποιεί τα βασικά μέτρα ασφαλείας της Audi. Αυτά περιλαμβάνουν το σφίξιμο των εμπρός ζωνών ασφαλείας, το κλείσιμο των παραθύρων και την προαιρετικής ηλιοροφής καθώς και την ενεργοποίηση των αλάρμ.

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Assist) είναι το highlight των προαιρετικών συστημάτων, καθώς υποβοηθά τον οδηγό στην καθοδήγηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάμερες απεικόνισης 360 μοιρών προσφέρουν βοήθεια τόσο στη στάθμευση όσο και στους ελιγμούς με τον οδηγό να επιλέγει ανάμεσα σε διάφορες γωνίες. Η υποβοήθηση στάθμευσης οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο προς και από τους χώρους στάθμευσης ενώ η υποβοήθηση ανίχνευσης οπίσθιας κάθετης κίνησης (Rear Cross Traffic Assist) προειδοποιεί για την προσέγγιση οχημάτων που το σύστημα θεωρεί ότι η κίνησή τους εμπεριέχει κινδύνους.

Advertisement