Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi A1, Q2, Q3

Τα συστήματα υποβοήθησης του Audi Q3

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα συστήματα υποβοήθησης του Audi Q3

Audi A1, Q2, Q3

Τα συστήματα υποβοήθησης του Audi Q3

Audi A1, Q2, Q3

Σταθερό, δυναμικό και στιβαρό, το νέο Audi Q3 διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακότερο σημείο της τεχνολογικής φαρέτρας του SUV της γερμανικής μάρκας, είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης (adaptive cruise assist), το οποίο διατίθεται σε συνδυασμό με το S tronic.

Ενσωματώνει τις λειτουργίες του προσαρμοζόμενου συστήματος υποβοήθησης ταχύτητας κίνησης (adaptive speed assist), του συστήματος υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist), του συστήματος υποβοήθησης καθοδήγησης διατήρησης λωρίδας (active lane assist) και υποστηρίζει τον οδηγό στην κατά μήκος, καθώς και την πλευρική καθοδήγηση.

Εργοστασιακά το Audi Q3 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ασφαλείας Audi pre sense front. Ένα σύστημα που αναγνωρίζει κρίσιμες καταστάσεις με πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα μέσω ραντάρ και προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά, ηχητικά, καθώς και απτικά (με δόνηση). Αν απαιτείται δρομολογεί ένα δυνατό φρενάρισμα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται η προειδοποίηση εγκατάλειψης λωρίδας κυκλοφορίας. Διευκόλυνση κατά την εκτέλεση ελιγμών προσφέρει το Audi Q3 μεταξύ άλλων με το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το οποίο οδηγεί το SUV αυτόνομα σε κενές θέσεις στάθμευσης και έξω από αυτές – Εσείς πατάτε μόνο γκάζι, φρενάρετε και αλλάζετε σχέση ταχύτητας.

Πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες είναι οι τέσσερις κάμερες περιβάλλοντος χώρου, ο αισθητήρας φωτός/βροχής και ο ρυθμιζόμενος περιοριστής ταχύτητας κίνησης.