Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό του Audi RS Q3 Sportback

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό του Audi RS Q3 Sportback

Audi

Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό του Audi RS Q3 Sportback

Audi

Έχοντας όνομα συνδεδεμένο με τους αγώνες λόγω της σπουδαίας της κληρονομιάς στα ράλι (κι όχι μόνο), η Audi φροντίζει κάθε δημιούργημά της να έχει και.. ανήσυχες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ακόμα και το δημοφιλές της SUV, το Q3 Sportback, έχει έκδοση που φέρει το σύνηθες πρόθεμα «RS». Ένα θηρίο επιδόσεων που όμως δεν παραμελεί τις ανάγκες των επιβατών.

Ο σπορ σχεδιασμός του αμαξώματος του εν λόγω μοντέλου, αντανακλάται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η έμφαση στις οριζόντιες γραμμές εξασφαλίζει μια γενναιόδωρη αίσθηση του χώρου. Η μονάδα ελέγχου του κλιματισμού, η κεντρική κονσόλα και η οθόνη αφής του MMI έχουν κλίση δέκα μοιρών προς τον οδηγό – ολόκληρο το ταμπλό έχει σχεδιαστεί με τον οδηγό στο επίκεντρο. Η εκκίνηση του κινητήρα μπορεί να γίνει και μέσω του προαιρετικού μπουτόν εκκίνησης με το κόκκινο περίγραμμα.

Η αρχιτεκτονική του ψηφιακού πίνακα οργάνων (Audi Virtual Cockpit) έχει σχεδίαση RS ενώ η οθόνη αφής MMI διαθέτει γυαλιστερό μαύρο περίγραμμά. Προαιρετικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το μεγαλύτερο Audi Virtual Cockpit Plus με φωτεινή ένδειξη αλλαγής ταχύτητας, η οποία προτρέπει τον οδηγό να επιλέξει την επόμενη σχέση όταν ο κινητήρας περιστρέφεται κοντά στο όριό του.  μετατοπιστεί προς τα επάνω όταν επιτευχθεί η μέγιστη ταχύτητα του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικές ενδείξεις RS στο Audi Virtual Cockpit Plus παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την πίεση των ελαστικών, τη ροπή, την ισχύ, τους χρόνους γύρου πίστας, τις δυνάμεις g καθώς και μετρήσεις επιτάχυνσης.

Τα σπορ καθίσματα με επένδυση σε μαύρο δέρμα/Alcantara με το λογότυπο RS τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του RS Q3 Sportback. Τα σπορ καθίσματα RS με επενδύσεις από εξαιρετικό δέρμα Nappa, κυψελοειδές σχέδιο και ενσωματωμένα προσκέφαλα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα στο συγκεκριμένο μοντέλο. Οι ραφές με μοτίβο αντίθεσης είναι στάνταρ μαύρες και προαιρετικά μπλε ή κόκκινες. Όταν επιλέγεται ένα από τα δύο πακέτα σχεδιασμού RS σε κόκκινο ή μπλε χρώμα, οι λεπτομέρειες στο τιμόνι, οι ζώνες ασφαλείας, τα πατάκια και ο επιλογέας ταχυτήτων είναι έγχρωμα, ενώ το τιμόνι και ο επιλογέας έχουν επένδυση από Alcantara.

Advertisement

Με τα διευρυμένα πακέτα σχεδιασμού RS, οι επενδύσεις των θυρών και τα υποβραχιόνιά τους είναι σε κόκκινο ή μπλε Alcantara. Οι λεπτομέρειες που αντίστοιχα είναι σε Race αλουμίνιο ή ανθρακί και προαιρετικά σε φινίρισμα piano black ή ανθρακονήματος ολοκληρώνουν το σπορ εσωτερικό, που μπορεί να είναι τελείως μαύρο. Ο φωτισμός εισόδου με την προβολή Audi Sport στις πόρτες καλωσορίζει τον οδηγό και τον συνοδηγό. Τα λογότυπα RS κοσμούν το εσωτερικό στο τιμόνι και τα φωτιζόμενα διακοσμητικά στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Το δερμάτινο σπορ και επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι RS, με τα νέας σχεδίασης paddles, διαθέτει πολύ-λειτουργικά κουμπιά για τον έλεγχο των δύο προαιρετικών λειτουργιών RS στο Audi drive select. Στο Audi Virtual Cockpit Plus οι ειδικές οθόνες RS ενεργοποιούνται αυτόματα.

Advertisement