Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Audi connect και δυνατότητες συνδεσιμότητας στο Q3 Sportback

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi connect και δυνατότητες συνδεσιμότητας στο Q3 Sportback

Audi

Audi connect και δυνατότητες συνδεσιμότητας στο Q3 Sportback

Audi

Το νέο Audi Q3 Sportback δεν είναι απλά ένα σύγχρονο, εντυπωσιακό σε εμφάνιση και επιδόσεις SUV.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί ένα μοντέλο πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του σήμερα. Στο νέο Q3 Sportback υπάρχει κορυφαία συνδεσιμότητα ανάμεσα στο smartphone και το αυτοκίνητο, με τα κινητά τηλέφωνα Android και iOS να «ενσωματώνονται» στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου.

Το περιεχόμενο προβολής του smartphone εμφανίζεται στην οθόνη MMI μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto, ενώ δεν απαιτούνται καλώδια εάν το κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας χρησιμοποιείται μέσω ενός iPhone. Το Audi phone box και το κορυφαία ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System με εικονικό 3D ήχο, ολοκληρώνουν το πακέτο!

Advertisement
Advertisement

Μαζί με την πλοήγηση MMI plus, είναι διαθέσιμες και οι online υπηρεσίες της Audi connect σε ταχύτητα LTE Advanced. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, online πληροφορίες για την κυκλοφορία και online υπηρεσία σημείων ενδιαφέροντος, η οποία ολοκληρώνει την πλοήγηση με φωτογραφίες, ώρες λειτουργίας και αξιολογήσεις χρηστών.

Χάρη στην διασύνδεση του στόλου των Audi, το Q3 Sportback είναι σε θέση να λαμβάνει και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους χώρους στάθμευσης στο δρόμο, τις περιοχές κινδύνου και τα όρια ταχύτητας, τα οποία εντοπίζονται από τις κάμερες αλλά και τους αισθητήρες του.

Advertisement

Οι πληροφορίες σχετικά με τους φωτεινούς σηματοδότες είναι ένα νέο στοιχείο των υπηρεσιών Car-to-X. Το αυτοκίνητο δέχεται δεδομένα από τον υπολογιστή ρύθμισης της κυκλοφορίας της πόλης, με αποτέλεσμα ο οδηγός να λαμβάνει με τη σειρά του πληροφορίες στον ψηφιακό πίνακα οργάνων αναφορικά με τις φάσεις λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να ρυθμίζουν την ταχύτητά τους κατάλληλα, γεγονός που αυξάνει την οικονομία καυσίμου και βελτιώνει σημαντικά τη ροή της κυκλοφορίας. Η λειτουργία αυτή είναι αρχικά διαθέσιμη σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πόλεις και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η φωνητική υπηρεσία Alexa που παρέχει streaming μουσικής, ακουστικών βιβλίων καθώς και πρόσβαση σε περισσότερα από 80.000 Alexa Skills. Το σύστημα φωνητικού ελέγχου χρησιμοποιεί τα αποθηκευμένα δεδομένα στο cloud προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις εντολές του οδηγού.

Advertisement