Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Αudi Α3 Sportback: Πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αudi Α3 Sportback: Πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό

Audi

Αudi Α3 Sportback: Πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό

Audi

Στο βασικό εξοπλισμό του νέου Audi A3, ανήκει η οθόνη αφής 10,1 ιντσών του συστήματος πολυμέσων ΜΜΙ καθώς και ο ψηφιακός πίνακας 10,25 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Προαιρετικά θα μπορεί να επιλεχθεί ο μεγαλύτερος πίνακας Virtual Cockpit plus 12,3 ιντσών με ανάλυση 1.920×720 pixels και τρία διαφορετικά μενού απεικονίσεων ενώ διαθέσιμο θα είναι και σύστημα head-up display.

Η αλήθεια είναι πως η αισθητική του εσωτερικού του νέου Audi A3 έχει αποκτήσει ένα πολύ πιο επιβλητικό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο ύφος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Σημαντική διαφορά είναι η αντικατάσταση της αναδυόμενης από το ταμπλό οθόνης του συστήματος πολυμέσων με μια σταθερή οθόνη αφής που είναι τοποθετημένη με μικρή κλίση προς τον οδηγό στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Επίσης σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα συγγενικά νέα Golf, Leon και Octavia είναι πως το Α3 διατηρεί αρκετούς φυσικούς διακόπτες για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλες λειτουργίες, κάτι που είναι εργονομικά πιο λειτουργικό αφού προσφέρει άμεση πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται η πλοήγηση μέσα σε μενού.

Advertisement
Advertisement

Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων MMI αγγίζει τις 10,1 ίντσες ενώ αυτή του στάνταρ ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit είναι 10,25 ιντσών με δυνατότητα αναβάθμισης στις 12,3 ίντσες για τις πιο πλούσιες εκδόσεις στις οποίες θα είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ τριών διαφορετικών απεικονίσεων. Επιπλέον προαιρετικά θα μπορεί να τοποθετηθεί και σύστημα head-up display με προβολή βασικών πληροφοριών στο παρπρίζ. Το σύστημα ΜΜΙ υποστηρίζεται από την πιο σύγχρονη πλατφόρμα πολυμέσων ΜΙΒ3 της Audi με δεκαπλάσια υπολογιστική δύναμη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, τηλεφωνίας και υπηρεσιών Audi Connect και έχει δυνατότητα λειτουργίας ως Wi-Fi hotspot. Το σύστημα υποστηρίζει προηγμένη λειτουργία φωνητικών εντολών και προσωπικού βοηθού με ικανότητα αναγνώρισης φυσικής ομιλίας ενώ μπορεί να αποθηκεύσει έως και έξι διαφορετικά προφίλ χρηστών στα οποία καταγράφονται οι προτιμήσεις (κλιματισμός, θέση οδήγηση, συνήθεις προορισμοί και αγαπημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και μουσική) του καθενός ώστε να είναι δυνατή η άμεση πρόσβαση σε αυτές.

Επιπλέον στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων περιλαμβάνεται η πλατφόρμα ψηφιακού ράδιου DAB+ ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται διαδικτυακό και υβριδικό ράδιο. Επιπλέον διευρυμένες είναι οι δυνατότητες του συστήματος πλοήγησης το οποίο μεταξύ άλλων μπορεί να προσφέρει στον οδηγό πληροφορίες για την εξέλιξη της κυκλοφορίας στην διαδρομή του μέσα από λεπτομερή τρισδιάστατη απεικόνιση ενώ σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας car-to-X με άλλα οχήματα και υπηρεσίες μπορεί να διευκολύνει τις μετακινήσεις και να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο κάθε διαδρομής.

Advertisement

Δείτε ακόμα: Αποκάλυψη για το νέο Audi S3 με τους 310 ίππους (VIDEO)

Advertisement

Οδηγούμε το Audi RS4 Avant

Audi A1 Citycarver: Το compact SUV πόλης όπως δεν το έχετε ξαναδεί (VIDEO)

 

Advertisement