Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Audi A1 Citycarver: Με επίκεντρο τις επιδόσεις

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A1 Citycarver: Με επίκεντρο τις επιδόσεις

Audi

Audi A1 Citycarver: Με επίκεντρο τις επιδόσεις

Audi

Η ιδιαίτερη σχεδίασή του, προσφέρει μια δυναμική και νεανική εμφάνιση. Είναι ισχυρό, sport, εμπνευσμένο, μοντέρνο για να σας προσφέρει μοναδική οδηγική απόλαυση εντός και εκτός πόλης: Είναι το Audi A1 citycarver.

Advertisement
Advertisement

Βασικό στοιχείο της σχεδίασης του Audi A1 citycarver είναι η εμφάνιση του. Οι θόλοι των τροχών, τα επανασχεδιασμένα πλευρικά προστατευτικά, η μεγάλη οκταγωνική μάσκα με τρισδιάστατη κυψελοειδή δομή βαμμένη σε μαύρο ματ δημιουργούν ένα εντυπωσιακά δυναμικό στυλ.

Σε αντίθεση με το βασικό μοντέλο, το Audi A1 citycarver είναι ψηλότερο, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και υψηλότερη θέση των καθισμάτων για να σας προσφέρει ευκολότερη είσοδο και καλύτερη ορατότητα. Για ένα αυτοκίνητο με compact διαστάσεις, έχει μεγάλο όγκο αποσκευών 335 λίτρων (1090 με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα) ιδανική χωρητικότητα για διακοπές δύο ατόμων.

Μοναδική επιλογή κινητήρα για το νέο A1 citycarver στη χώρα μας είναι ο γνώριμος 1.500άρης TFSI (turbo) κινητήρας βενζίνης του VW Group, ο οποίος ενσωματώνει και σύστημα μερικής απενεργοποίησης των κυλίνδρων (CoD) για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και τις απαιτήσεις σε καύσιμο. Η απόδοση της ισχύος του αγγίζει τους 150 ίππους και η ροπή του φθάνει στα 250 Nm διαθέσιμα από τις 1.500 στροφές. Το μοτέρ διακρίνεται για την άκρως πολιτισμένη λειτουργία του και παράλληλα, για την προθυμία του να ανεβάσει με ευκολία στροφές και να κινήσει με άνεση το A1 citycarver.

Advertisement
Advertisement

Audi A1 citycarver

Το προαιρετικό, 7τάχυτο αυτόματο DSG (διπλού συμπλέκτη) κιβώτιο ταχυτήτων αρέσκεται στο να αλλάζει γρήγορα τις σχέσεις ώστε να κρατά χαμηλά τις στροφές για να μην επιβαρύνει την κατανάλωση στην καθημερινή οδήγηση. Σημειώστε ότι διαθέσιμη είναι και manual λειτουργία, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις αλλαγές και μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Πλεονέκτημα του κινητήρα αποτελεί το γεγονός ότι η μετάβαση από τους 4 στους 2 κυλίνδρους και αντίστροφα (γίνεται σε συνθήκες χαμηλού φορτίου) είναι άκρως ομαλή και δεν γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό. Το σύστημα αυτό παίζει το ρόλο του στη μείωση της κατανάλωσης.

Advertisement