Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Νέο Audi Q5: Ευρύχωρο και με προηγμένα συστήματα

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi Q5: Ευρύχωρο και με προηγμένα συστήματα

Audi 2021

Νέο Audi Q5: Ευρύχωρο και με προηγμένα συστήματα

Audi 2021

Στα πολλά “ατού” του premium SUV μεσαίου μεγέθους της Audi συμπεριλαμβάνεται η εσωτερική ευρυχωρία, καθώς και τα προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας, ασφαλείας και υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία των premium SUV μεσαίου μεγέθους κατέχει το Audi Q5, το οποίο υποβάλλεται σε ολική βελτιστοποίηση. Πέρα από τον εκλεπτυσμένο του εξωτερικό σχεδιασμό και τα ιδιαίτερα αποδοτικά κινητήρια σύνολα, το μοντέλο διακρίνεται για την ευρυχωρία του αλλά και για τις προηγμένες τεχνολογίες.

Ευρύχωρο και ευμετάβλητο: διαστάσεις και εσωτερικός χώρος

Στα 4,68 μέτρα, το νέο Audi Q5 είναι πλέον 19 χιλιοστά μακρύτερο – λόγω κυρίως των μεγαλύτερων προφυλακτήρων του. Το πλάτος του 1,89 μέτρων (εκτός καθρεπτών) και το ύψος 1,66 μέτρων παραμένουν αμετάβλητα. Το μεταξόνιο των 2,82 μέτρων εξασφαλίζει εσωτερική ευρυχωρία. Προαιρετικά, η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη, με τις πλάτες επίσης να ρυθμίζονται. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 550 έως 1.550 λίτρα. Προαιρετικά, διατίθεται και ηλεκτρική πίσω πόρτα. Το Q5 έχει ένα από τα ελαφρύτερα αμαξώματα στην κατηγορία, ενώ και η τιμή αεροδυναμικού συντελεστή (Cd 0,30) είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά ήσυχο ταξίδι.

Advertisement
Advertisement

Συνδεσιμότητα

Το νέο Audi Q5 διαθέτει πλατφόρμα Modular Infotainment τρίτης γενιάς (MIB 3), η οποία προσφέρει δέκα φορές την υπολογιστική ισχύ της προκατόχου της, MIB 2.

Advertisement

Η βάση της είναι ένας συμβατικός πίνακας ταμπλό με κεντρικό σύστημα πληροφοριών οδηγού ενώ στην κορυφή της γκάμας είναι το Audi virtual cockpit plus – μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης με τρεις διαφορετικές διατάξεις γραφικών. Ο οδηγός ελέγχει τις οθόνες μέσω ενός πολυλειτουργικού τιμονιού. Προαιρετικά, διατίθεται και head-up display.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών MMI είναι στάνταρ στο Q5. Ιδιαίτερα εύχρηστο μενού με αναζήτηση με ελεύθερο κείμενο ή φωνητικό έλεγχο, με δυνατότητα πρόσβασης στο cloud, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Οι υπηρεσίες Audi connect online services συνδέουν το Audi Q5 με το διαδίκτυο και την υποδομή κυκλοφορίας. Το σύστημα πλοήγησης προσφέρει δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης από το Google Earth, πληροφορίες σχετικά με τη ροή της κυκλοφορίας και τις προβλέψεις κυκλοφορίας ενώ το νέο Q5 προσφέρει τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες σε οδηγό και επιβάτες (από ψηφιακό ραδιόφωνο DAB + έως την υπηρεσία Amazon Alexa και υπηρεσίες car-to-x, που εκτός άλλων εξασφαλίζουν – σε ορισμένες πόλεις – σύνδεση με τους φωτεινούς σηματοδότες για «οδήγηση στο πράσινο κύμα»).

Μια μεγάλη ποικιλία προσωπικών ρυθμίσεων – από συχνά χρησιμοποιούμενους προορισμούς πλοήγησης και θέση καθίσματος έως προτιμώμενα επίπεδα κλιματισμού – μπορεί να αποθηκευτεί σε έξι προφίλ χρήστη, με τα δεδομένα να αποθηκεύονται στο cloud και να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Advertisement

Λειτουργίες κατόπιν παραγγελίας – Functions on Demand (FoD)

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στο νέο Audi Q5 είναι οι «λειτουργίες κατόπιν παραγγελίας», οι οποίες θα επιτρέπουν στους πελάτες να προμηθεύονται λειτουργίες όπως η πλοήγηση MMI plus και η σύνδεση smartphone Audi όποτε και για όσο επιθυμούν (ένα μήνα, ένα έτος ή επ’ αόριστον), κατόπιν της αγοράς.

Κορυφαία συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης

Το ανανεωμένο Q5 έρχεται επίσης με ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού. Ενδεικτικά, το σύστημα Audi pre sense city διατίθεται στάνταρ και βοηθά στην αποφυγή εμπρόσθιων συγκρούσεων ή το μετριασμό των συνεπειών τους. Τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης στροφής, υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης και προειδοποίησης εξόδου, συμβάλλουν επίσης στη συνολική ασφάλεια. Το Adaptive cruise assist διευκολύνει τον οδηγό σε ενέργειες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος και ελιγμών διατήρησης λωρίδων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ η προγνωστική υποβοήθηση απόδοσης συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.