Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Audi Q7 TFSI e quattro: Τα σημεία υπεροχής του

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q7 TFSI e quattro: Τα σημεία υπεροχής του

Audi 2021

Audi Q7 TFSI e quattro: Τα σημεία υπεροχής του

Audi 2021

Το premium SUV της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ ξεχωρίζει με τη δυναμική του σχεδίαση, παρέχει ισχυρές επιδόσεις, προηγμένες τεχνολογίες και διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q7 TFSI e, η plug-in υβριδική έκδοση του premium οικογενειακού SUV της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά παρέχοντας, μεταξύ άλλων, ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και προηγμένες τεχνολογίες. Παράλληλα, η κομψή του σχεδίαση μαγνητίζει τα βλέμματα.

Κομψή εμφάνιση

Οι αιχμηρές ακμές και οι σπορ διευρυμένες επιφάνειές του είναι χαρακτηριστικά της τρέχουσας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Audi. Το αυτοκίνητο διαθέτει ξεκάθαρα υψηλή ποιότητα από το μπροστινό μέχρι το πίσω άκρο: με το εντυπωσιακό οκταγωνικό ενιαίο πλαίσιο με έξι επιχρωμιωμένα πτερύγια και τις εκφραστικές πλαϊνές εισόδους αέρα. Στις πλευρές με τη λεπτή περιοχή ποδιών σχηματίζει ένα τραπέζιο και χαρίζει στο όχημα πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, ενώ οι εξογκωμένες καμπύλες τροχών υπογραμμίζουν τις offroad ιδιότητες. Στο πίσω άκρο, μια οριζόντια λωρίδα αλουμινίου συνδέει μεταξύ τους τα πίσω φώτα, με μια επένδυση που περιβάλλει τον διαχύτη και την προστασία του κάτω μέρους.

Advertisement
Advertisement

Οι προβολείς HD Matrix LED, πέρα από μοναδικό στιλ, παρέχουν και εξαιρετικό φωτισμό στον δρόμο χωρίς να θαμπώνουν τους άλλους οδηγούς. Το προαιρετικό φως λέιζερ Audi ενισχύει τις επιδόσεις φωτισμού – διπλασιάζοντας σχεδόν την εμβέλειά του. Επιπλέον, το σύστημα καθαρισμού προβολέων εξασφαλίζει ότι η κατάσταση φωτισμού θα διατηρηθεί ακόμη και μετά από την offroad οδήγηση. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης πίσω φώτα LED, δυναμική ακολουθία φώτων και δυναμικά φλας.

Υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας με ένα μόνο άγγιγμα

Advertisement

Με το κορυφαίο σύστημα infotainment MMI Navigation plus με MMI touch response, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο οθόνες αφής ελεγχόμενες απλά μέσω αφής ή φωνητικού ελέγχου. Το MMI παρέχει επίσης πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το Audi connect. Το υψηλής ανάλυσης Audi virtual cockpit, που εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες του αυτοκινήτου, περιλαμβάνεται επίσης στον βασικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα λεπτομέρειες που αφορούν την υβριδική λειτουργία όπως την κατάσταση φόρτισης μπαταρίας και την υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία.

Advertisement

Καινοτόμο σύστημα κίνησης

Το Audi Q7 TFSI e συνδυάζει ισχύ και ιδέες. Μαζί με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ο 3λιτρος κινητήρας του TFSI αποδίδει ισχύ 381 ps στο 55 TFSI e quattro και 456 ps (335 kW) στο 60 TFSI e quattro (κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος: 3,0-2,8 l/100 km, Κατανάλωση ισχύος μεικτός κύκλος 22,9 -21,9 kWh/100 km Εκπομπές CO₂ μεικτός κύκλος: 69-64 g/km). Επίσης, στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να καλύψει έως 40 km με μηδενικές εκπομπές τοπικά. Επίσης, διαθέτει offroad δυνατότητες: με αερανάρτηση, ηλεκτρομηχανικό υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, μια κατάσταση λειτουργίας offroad στο Audi drive select και τετρακίνηση quattro.

Αποδοτικότητα εν κινήσει

Advertisement

Οι έξυπνες τεχνολογίες στο Audi Q7 TFSI e υποστηρίζουν την οικονομική, χαμηλής κατανάλωσης οδήγηση και δίνουν τη δυνατότητα διάνυσης μεγάλων – ακόμη και σε πιο ιδιαίτερους δρόμους.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να κινείται πλήρως ηλεκτρικά, να μην χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό κινητήρα ή να εμπλέκεται ο υβριδικός τρόπος λειτουργίας επιλέγοντας μια από τις τρεις καταστάσεις λειτουργίας: EV, battery-hold και hybrid.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο αναλύει τα δεδομένα διαδρομών χρησιμοποιώντας την προνοητική στρατηγική οδήγησης προκειμένου να κάνει τη διαδρομή ακόμη πιο οικονομική και άνετη. Η αντλία θερμότητας κλιματισμού χρησιμοποιεί την αποβαλλόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης όχι μόνο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του εσωτερικού αλλά και για τη θέρμανση της μπαταρίας όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ηλεκτρική αυτονομία.

Προφίλ οδήγησης

Φυσικά, εκτός από το λογισμικό «EV», ο οδηγός του Audi Q7 TFSI e quattro μπορεί να επιλέξει και ένα από τα επτά διαφορετικά προφίλ οδήγησης του αυτοκινήτου: «comfort», «efficiency», «auto», «dynamic», «individual», «allroad» (με την προαιρετική αερανάρτηση) και «offroad. Οι επιλογές αυτές επιδρούν στη χαρτογράφηση του κινητήριου συστήματος, την αερανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Το σημαντικότερο κομμάτι του νέου μοντέλου είναι η κατανάλωση η οποία και στις δύο τιμές της ιπποδύναμης περιορίζεται, σύμφωνα με την Audi στα 3 λίτρα ανά 100 χλμ. 

Όπως προαναφέραμε, οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 64 g/km, γεγονός που απαλλάσσει τον κάτοχο από την πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας.