Live Κίνηση
Περισσότερα
VW POLO

Το σύστημα Front Assist του νέου VW Polo

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σύστημα Front Assist του νέου VW Polo

VW POLO

Το σύστημα Front Assist του νέου VW Polo

VW POLO

Ακόμη και η βασική έκδοση του νέου VW Polo διαθέτει το σύστημα Front Assist, το οποίο βοηθά τον οδηγό σε δύσκολες καταστάσεις, προειδοποιώντας τον και ακόμα και επεμβαίνοντας αυτόματα στα φρένα για να τον βοηθήσει να αποφύγει μια σύγκρουση. Ας δούμε πως λειτουργεί.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα Front Assist χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα ραντάρ τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου για να ελέγχει συνεχώς την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Το σύστημα βοηθά τον οδηγό σε δύσκολες καταστάσεις προετοιμάζοντας το σύστημα πέδησης και εφιστώντας την προσοχή στον οδηγό με οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις για την ανάγκη να αντιδράσει και, σε ένα δεύτερο στάδιο, με ένα σύντομο προειδοποιητικό τίναγμα του πεντάλ του φρένου.

Αν ο οδηγός δεν φρενάρει αρκετά δυνατά, το σύστημα αυτόματα εφαρμόζει επαρκή δύναμη πέδησης για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει καθόλου, το Front Assist φρενάρει αυτόματα για να δώσει περισσότερο χρόνο αντίδρασης. Επίσης, το σύστημα βοηθά τον οδηγό ενημερώνοντάς τον αν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα είναι υπερβολικά μικρή.

Η τελευταία έκδοση του Front Assist που προσφέρει το Polo όχι μόνο ανιχνεύει οχήματα, αλλά επίσης εντοπίζει πεζούς που διασχίζουν τη λωρίδα. Μόλις κάποιος πεζός βρίσκεται σε κίνδυνο, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό και σε ένα επόμενο στάδιο φρενάρει το Polo μέσα στα όρια του συστήματος. Μέρος του FrontAssist αποτελεί και το σύστημα City Emergency Braking.

Advertisement
Advertisement

Der neue Volkswagen Polo

Polo new 640 (3)