Το νέο VW Polo 1.0 TGI καίει μόνο 2,7€/100 χλμ. | NewsAuto.gr
VW POLO

Το νέο VW Polo 1.0 TGI καίει μόνο 2,7€/100 χλμ.

Το νέο VW Polo 1.0 TGI προσφέρει την ιδανική λύση σε όσους αναζητούν μία ασυναγώνιστα οικονομική επιλογή, που να συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς του μοντέλου με την κορυφαία τεχνολογία σε κινητήρες φυσικού αερίου CNG.

Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στη χρήση του φυσικού αερίου CNG, η VW εγγυάται και στο Polo εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και κορυφαία οικονομία στην χρήση.

Ο κινητήρας χωρητικότητας 999 κ.εκ. λειτουργεί τόσο με βενζίνη όσο και με φυσικό αέριο CNG. Αποδίδει 90 PS (66 kW) με μέγιστη απόδοση ροπής 160 Nm από τις 1.800 έως τις 3.800 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα.

Ωστόσο το ασυναγώνιστο στοιχείο που διακρίνει το Polo TGI είναι η μέση κατανάλωση, η οποία ανέρχεται σε μόλις 3,1 κιλά φυσικού αερίου / 100 χλμ., κάτι που αντιστοιχεί στο εντυπωσιακό κόστος κίνησης μόλις 2,69 €/100 χλμ. (με τρέχουσα τιμή CNG: 0,869 €/kg).

Ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού συνδυάζεται με χειροκίνητο 5-τάχυτο κιβώτιο. Λειτουργεί κατά προτεραιότητα με φυσικό αέριο κίνησης, το οποίο αποθηκεύεται υπό υψηλή πίεση σε δύο φιάλες φυσικού αερίου CNG συνολικής χωρητικότητας 11,6 κιλών, όταν το ρεζερβουάρ βενζίνης διατηρείται στα 40 λίτρα.

Der neue Volkswagen Polo TGI

Χάρη στη δυνατότητα κίνησης με δύο διαφορετικούς τύπου καυσίμου, προκύπτει μία εξαιρετικά εντυπωσιακή συνολική τιμή αυτονομίας, η οποία ξεπερνά τα 1.220 χλμ. εκ των οποίων τα 387 χλμ. είναι με φυσικό αέριο. Η εναλλαγή των δύο καυσίμων γίνεται κατ’ αυτόματο τρόπο και χωρίς να γίνεται ουσιαστικά αντιληπτή από τον οδηγό, ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει ένδειξη καυσίμου τόσο για το φυσικό αέριο CNG όσο και για τη βενζίνη.

Der neue Volkswagen Polo TGI

Το Νέο Polo 1.0 TGI διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα – όπως και η υπόλοιπη γκάμα της 6ης γενιάς του μοντέλου – με τιμή πώλησης στην ελληνική αγορά 15.990€.

Der neue Volkswagen Polo TGI

Log In or Create an account