Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Arteon

VW Arteon: Με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Arteon: Με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό

VW Arteon

VW Arteon: Με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό

VW Arteon

Το νέο Arteon βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και χάρη στον σχεδιασμό της VW το μοντέλο είναι σε θέση να προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στους δύο άξονες του εκτείνεται ένα μεγάλο μεταξόνιο 2.837 mm, με το συνολικό μήκος του fastback μοντέλου να φτάνει τα 4.862 mm. Το Arteon έχει πλάτος 1.871 mm (2.127mm με καθρέπτες), ενώ το ύψος του είναι 1.427 mm. Το αυξημένο μέγεθος του μεταξονίου, παρέχει κορυφαία άνεση στο εσωτερικό. Έτσι, το νέο Arteon διαθέτει τον μεγαλύτερο στην κατηγορία ελεύθερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Η τιμή των 1.016 mm είναι η καλύτερη στην κατηγορία.

Σε αυτόν τον τομέα το Arteon ανταγωνίζεται με τις λιμουζίνες της μεγάλης κατηγορίας «Ε», όπου το μήκος των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 5 μέτρα. Χάρη στη μεγάλη σε μήκος οροφή, το διαθέσιμο ύψος στο πίσω μέρος (940 mm) είναι επίσης εντυπωσιακό. Το εσωτερικό πλάτος εμπρός είναι 1.500 mm ενώ στην πίσω σειρά καθισμάτων φτάνει τα 1.481 mm, παρέχοντας έτσι άφθονο χώρο για πέντε ενήλικες. Τέλος, παρά το αυξημένο μεταξόνιο, ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 563 και φτάνει έως τα 1.557 λίτρα, τιμές που καμία κλασική λιμουζίνα δε προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Με αυξημένη ακαμψία αμαξώματος

Κατασκευαστικά η πλατφόρμα MQB προσφέρει εξαιρετικά αυξημένη ακαμψία αμαξώματος, και έτσι ένα πολύ καλό επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, αλλά και άνεσης. Ατσάλι πολύ υψηλής αντοχής χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στα μαρσπιέ, αλλά και στις διαμήκεις και εγκάρσιες δοκούς του αμαξώματος. Από ατσάλι επεξεργασμένο σε υψηλή θερμοκρασία κατασκευάζονται οι μεσαίες κολώνες, το κεντρικό τούνελ, το διαχωριστικό τοιχίο μεταξύ του θαλάμου επιβατών και του χώρου του κινητήρα, οι πίσω διαμήκεις άξονες και οι διαμήκεις άξονες της οροφής.

Advertisement

Volkswagen-Arteon_R-Line-55

Η ακαμψία του αμαξώματος του Arteon, παρά την μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών, έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με ενός αντίστοιχου sedan. Αυτό το πλεονέκτημα προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ακρίβεια του τιμονιού και άριστο επίπεδο άνεσης. Σε συνολικό επίπεδο έχει κατασκευαστεί ένα εξαιρετικά άνετο και ταυτόχρονα σπορτίφ αυτοκίνητο, του οποίου η παθητική ασφάλεια ανήκει στις καλύτερες.

Advertisement

GK7_1167