Live Κίνηση
Περισσότερα
Suzuki

Suzuki S-Cross: Και υβριδικό, και αυτόματο

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki S-Cross: Και υβριδικό, και αυτόματο

Suzuki

Suzuki S-Cross: Και υβριδικό, και αυτόματο

Suzuki

Απολαύστε την οδήγηση όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας. Νιώστε τη δύναμη και τις επιδόσεις του, με χαμηλή κατανάλωση, λιγότερους ρύπους και λιγότερα λειτουργικά έξοδα χάρη στην υβριδική τεχνολογία του.

Advertisement
Advertisement

H Suzuki για μία ακόμη φορά δίνει τον καλύτερο εαυτό της στους δύο τομείς που πρωτοπορεί και εξειδικεύεται: Την τετρακίνηση και την υβριδική τεχνολογία. Το S-Cross είναι ένα από τα  μοντέλα που επωφελείται από αυτές τις τεχνολογίες  αφού συνδυάζει και σας προσφέρει: Ενεργητική Ασφάλεια για τις καθημερινές σας διαδρομές, δύναμη και αυτοπεποίθηση στις εξορμήσεις στην εξοχή, ανεπηρέαστες επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου. Αλλά και: Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, χωρίς πρόσθετο κόστος κτήσης & συντήρησης. Επιπλέον σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την ευκολία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, αφού το S-Cross στις Hybrid εκδόσεις είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με μηχανοκίνητο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κίνηση 2wd & 4wd.

Ο SUV σχεδιασμός του νέου S-Cross αποπνέει δύναμη. Εμπρός είναι οι προβολείς LED με φώτα ημέρας με τρισδιάστατο περίγραμμα ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση. Τα φώτα θέσης διαθέτουν λαμπτήρες LED και λειτουργούν ως φώτα ημέρας. H ανανέωση γίνεται αντιληπτή μέσω του επανασχεδιασμένου εμπρός μέρους, με την μάσκα η οποία έχει περίγραμμα χρωμίου και υπάρχει ένας νέος προφυλακτήρας, ενώ οι προβολείς ομίχλης με λεπτομέρεια χρωμίου ενισχύουν τη δυναμική του αυτοκινήτου.

Πιο περιορισμένες επεμβάσεις έχουν γίνει στο πίσω μέρος του αμαξώματος, όπου δεν έχει αλλάξει το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, έχουν όμως τοποθετηθεί, πίσω φώτα LED με αεροδυναμική σχεδίαση, που προσδίδει μια πιο έντονη αισθητική στο πίσω μέρος του οχήματος. Οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό, ώστε να επιτυγχάνεται χαμηλή αντίσταση στον αέρα, χαμηλή στάθμη θορύβου και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Τέλος είναι οι ενσωματωμένες ράγες οροφής, που ενισχύου την SUV εικόνα την δυναμική εμφάνιση και βοηθούν την αεροδυναμική του αμαξώματος. Ένας ακόμη παράγοντας που βοηθά σε αυτό είναι οι ζάντες με σπορ εμφάνιση. Το σχήμα τους επιτρέπει τη βέλτιστη ροή του αέρα, και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης βελτιώνουν την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

Η Suzuki δίνει τον καλύτερο εαυτό της στους δύο τομείς που πρωτοπορεί και εξειδικεύεται με υβριδική τεχνολογία και με τετρακίνηση συνδυάζει και σας προσφέρει τα καλύτερα των δυο κόσμων.

  • Ενεργητική Ασφάλεια για τις καθημερινές σας διαδρομές
  • Δύναμη και αυτοπεποίθηση στις εξορμήσεις στην εξοχή
  • Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου
  • Ανεπηρέαστες επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου
  • Χαμηλά τέλη κυκλοφορίας
  • Χωρίς πρόσθετο κόστος κτήσης & συντήρησης
  • Γεννημένο για περιπέτεια.
Advertisement

To νέο S-CROSS Hybrid 48V χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία Suzuki Hybrid εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις σε όλα τα εδάφη και απόλυτη οικονομία. Ο Crossover σχεδιασμός αποπνέει δύναμη και σιγουριά σε έναν συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας. Εσείς απλά απολαύστε την οδήγηση όποιος και εάν είναι ο προορισμός σας.

Advertisement

Στο εσωτερικό οι αλλαγές που έγιναν επικεντρώνονται στην κεντρική κονσόλα του crossover της Suzuki, όπου συναντάμε πλέον μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών, μέσω της οποίας οδηγός και συνοδηγός μπορούν να ελέγχουν τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, ενώ νέες επενδύσεις έχουν τοποθετηθεί στα καθίσματα. Την εικόνα του εσωτερικού συνθέτουν:

  • Οι μεγάλοι χώροι αποθήκευσης κι αποσκευών
  • Η οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών
  • Η κονσόλα οροφής με φώτα ανάγνωσης
  • Το πολυχρηστικό τιμόνι
  • Το ηχοσύστημα με οθόνη 7 ιντσών πολλαπλών λειτουργιών
  • Το νέο S-Cross Hybrid 48V εμπλουτίζεται εξοπλιστικά ακόμα περισσότερο και διαθέτει επιπλέον την βασική έκδοση του μοντέλου::
  • RBS (Radar Brake Support)
  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Adaptive Cruise Control
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Προβολείς Ομίχλης εμπρός

Το S-Cross κινείται με ένα μοτέρ «1.4 BOOSTERJET (K14D)». Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ προσφέρει άφθονη ροπή κατά την οδήγηση. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, η κατανάλωση του καυσίμου βελτιστοποιείται με τη χρήση μεταβλητού χρονισμού της βαλβίδας εισαγωγής (VVT).

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα και πως δουλεύει

Το νέο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Με μεγαλύτερη τάση τροφοδοσίας από το υβριδικό σύστημα 12V, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση. Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει επιπλέον ροπή στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μια από τις δύο λειτουργίες (αναπλήρωση ροπής ή ενίσχυση ροπής) όταν κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση. Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση. Το σύστημα αναπλήρωσης ροπής ενισχύει την απόκριση του κινητήρα σε συνθήκες επιτάχυνσης με την άμεση προσθήκη ροπής από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα για να αντισταθμιστούν οι καθυστερήσεις απόκρισης του κινητήρα. Η επιτάχυνση είναι πιο ομαλή, προσθέτοντας ροπή από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα έως ότου ενεργοποιηθεί ο υπερσυμπιεστής.

Σύστημα Τετρακίνησης που πολλαπλασιάζει τις δυαντότητες

Τεχνολογία τετρακίνησης «ALLGRIP». Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία «ALLGRIP», το S-Cross επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων του. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία τετρακίνησης της τεχνολογίας ALLGRIP (Auto, Sport, Snow και Lock) μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει επιλεγεί κάθε φορά.

 Συστήματα Ασφάλειας:

  • Radar Brake Support
  • 7 Αερόσακοι
  • Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ελέγχου ευστάθειας ESP® με Traction Control
  • ABS με EBD
  • Σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Brake Assist)
  • Προειδοποίηση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα ”Hill Ηold”
  • Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS)
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω
  • Σύστημα απεμπλοκής επιλογέα ταχυτήτων (μόνο στις εκδόσεις με ΑΤ)

Οι χρωματισμοί του S-Cross περιλαμβάνουν  6 χρώματα: Energetic Red Pearl, Superior White, Cosmic Black Metallic, Galactic Gray Metallic, Silky Silver Metallic, Cool White Pearl, Mineral Gray Metallic, Sphere Blue Pearl, Canyon Brown Pearl Metallic.