Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Pirelli: Premium ελαστικά για το δικό σας premium μοντέλο

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pirelli: Premium ελαστικά για το δικό σας premium μοντέλο

Car Gadget

Pirelli: Premium ελαστικά για το δικό σας premium μοντέλο

Car Gadget

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτά μέσω της εμπλοκής της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Formula 1, η Pirelli έχει κερδίσει την προτίμηση των κορυφαίων premium κατασκευαστών δημιουργώντας ελαστικά που ταιριάζουν απόλυτα με τα χαρακτηριστικά των πολυτελών αυτοκινήτων τους.

Advertisement
Advertisement

 

Το όνομα της Pirelli έχει συνδεθεί άρρηκτα τόσο με τον μαγικό κόσμο της Formula 1 όσο και με την εξέλιξη και κατασκευή κορυφαίων ελαστικών για τις πλέον απαιτητικές κατηγορίες των πολυτελών αυτοκινήτων αλλά και των supercars.

Advertisement
Advertisement

Ferrari, Lamborghini, Pagani και Porsche αλλά και Audi, BMW και Mercedes-Benz είναι μόνο μερικοί από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές σπορ και πολυτελών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τα ελαστικά της ιταλικής εταιρίας ως πρώτη τοποθέτηση στα μοντέλα παραγωγής τους. Μυστικό για αυτή την επιτυχία της Pirelli δεν υπάρχει. Η διαρκής και εντατική εξέλιξη των προϊόντων της, η απαράμιλλη αγωνιστική της τεχνογνωσία αλλά και η συνεργασία της στην εξέλιξη των ελαστικών με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι η συνταγή της επιτυχίας. Η Pirelli είναι ο κατασκευαστής που δεν φοβάται τις προκλήσεις, ούτε τις απαιτήσεις των κορυφαίων μοντέλων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ελαστικά που σχεδιάζονται χωρίς συμβιβασμούς

Κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζει ένας κατασκευαστής είναι μοναδικό. Μοναδικός τρόπος απόδοσης, μοναδική προσωπικότητα και ιδιαίτερες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς απόδοσης, όπως είναι το κράτημα, τα επίπεδα θορύβου, το φρενάρισμα και η λειτουργία της ανάρτησης. Για τα μοντέλα που ανήκουν στην premium κατηγορία οι απαιτήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι ακόμη υψηλότερες και δεν χωρά κανένας συμβιβασμός, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τα ελαστικά.

Advertisement

Τέλεια εφαρμογή, όπως ένα γάντι

Advertisement

Η Pirelli γνωρίζει πολύ την μοναδικότητα κάθε αυτοκινήτου και αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που εξελίσσει και σχεδιάζει premium ελαστικά με ειδική σήμανση, που ταιριάζουν απόλυτα στα χαρακτηριστικά και την απόδοση κάθε μοντέλου ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο, τα ελαστικά της ιταλικής εταιρίας αναδεικνύουν στον μέγιστο βαθμό την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, προσφέροντας παράλληλα βέλτιστη ασφάλεια και άνεση σε όλες τις συνθήκες.

Εντατική εξέλιξη από την πρώτη στιγμή

Η εξατομίκευση των χαρακτηριστικών ενός ελαστικού της Pirelli στις απαιτήσεις του εκάστοτε premium μοντέλου είναι μια εντατική διαδικασία που ξεκινά σχεδόν μαζί με με την έναρξη των δοκιμών του μοντέλου, όταν αυτό βρίσκεται ακόμη σε μορφή πρωτότυπου. Η εν λόγω διαδικασία, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα τμήματα Έρευνας και Εξέλιξης του συνεργαζόμενου κατασκευαστή και της Pirelli μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια και περιλαμβάνει χιλιάδες χιλιόμετρα εντατικών δοκιμών σε όλες τις συνθήκες, σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και φυσικά σε περιβάλλον πίστας, όπου το ελαστικό δοκιμάζεται στο όριο του.

Advertisement

Έτσι τα ελαστικά της Pirelli μπορούν και προσφέρουν πλήρη αξιοποίηση των προδιαγραφών και της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, εκμεταλλευόμενα στο μέγιστο βαθμό, την λειτουργία των αναρτήσεων και συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά απόσβεσης των αμορτισέρ και των ελατηρίων και την γεωμετρία της ανάρτησης.

Παράλληλα τα ελαστικά της ιταλικής εταιρίας αναδεικνύουν στο μέγιστο επιτρεπτό την ασφάλεια και την δυναμική συμπεριφορά που προσφέρει το premium αυτοκίνητό σας. Αυτό το τελευταίο το πετυχαίνουν καθώς εκμεταλλεύονται πλήρως τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές των προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου (ABS, Traction Control, ESP), με τους Ιταλούς να έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του κατασκευαστή για το ιδανικό “καλιμπράρισμα” του ελαστικού τους.

Προσφέροντας ανά πάσα στιγμή την βέλτιστη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τα ειδικής σήμανσης ελαστικά, αναδεικνύουν παράλληλα τα επίπεδα άνεσης εξασφαλίζοντας βέλτιστη λειτουργία της ανάρτησης και σε αυτό το επίπεδο. Η παράλληλη εξέλιξη του ελαστικού με το αυτοκίνητο γίνεται εμφανής και εδώ και άμεσα αντιληπτή και από τον οδηγό του οχήματος που νιώθει και σαν αίσθηση τους “δεσμούς” του ελαστικού με το premium μοντέλο του.

Ειδική σήμανση, σύμφωνα με το μοντέλο σας

Tα προϊόντα της Pirelli φέρουν ειδική σήμανση ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει εύκολα και γρήγορα τον τύπο ελαστικού που ταιριάζει καλύτερα στις προδιαγραφές και του αυτοκινήτου. Οι σημάνσεις είναι εύκολα ορατές στο πλευρό του ελαστικού και δηλώνουν με σαφήνεια τη μάρκα του αυτοκινήτου, για την οποία προορίζονται.

Για παράδειγμα τα ελαστικά που προορίζονται για τα μοντέλα της Audi η Pirelli χρησιμοποιεί ως σήμανση τα αρχικά (AO)

Για τα μοντέλα της BMW η ιταλική εταιρία επισημαίνει τα ελαστικά της με ένα αστέρι…

…ενώ για τα μοντέλα της Mercedes-Benz χρησιμοποιούνται τα αρχικά (MO)

Βρείτε και εσείς το ελαστικό που ταιριάζει στο δικό σας premium μοντέλο σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο και απολαύστε τέλεια εφαρμογή και ιδανική απόδοση σε όλες τις συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα για τα ελαστικά της Pirelli στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής εταιρίας.