Live Κίνηση
Περισσότερα
Nissan Qashqai

O νέος, εξαιρετικός κινητήρας του Nissan Qashqai

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O νέος, εξαιρετικός κινητήρας του Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

O νέος, εξαιρετικός κινητήρας του Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Το Qashqai, το απόλυτο best seller της Nissan, τώρα διαθέσιμο με έναν ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων, που ενισχύει περαιτέρω τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Η εξαιρετικής απόδοσης νέος μονάδα, η οποία διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος 140PS και 160PS αντίστοιχα, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Ειδικότερα, η έκδοση των 160PS διατίθεται και  σε συνδυασμό με ένα νέο, επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων  διπλού συμπλέκτη (DCT), όντας η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σύστημα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα μοντέλο ιαπωνικής εταιρείας.

H συγκεκριμένη έκδοση, παρέχει μια πιο σπορ και πιο άμεση δυναμική εμπειρία οδήγησης, βελτιωμένη απόδοση στην εκκίνηση από στάση, καθώς και βέλτιστη γραμμική απόδοση της ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Η βελτιωμένη απόδοση έρχεται χάρη σε μια θεμελιώδη αναδιαμόρφωση στον σχεδιασμό του κινητήρα,  σε σύγκριση με τα προηγούμενα βενζινοκίνητα  μηχανικά σύνολα. Έχει προστεθεί ένα  φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, ενώ  στις βελτιώσεις  περιλαμβάνεται το σύστημα ψεκασμού καυσίμου, ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης, η μειωμένη τριβή και η βελτιστοποίηση του υπερσυμπιεστή. Προσφέρει επίσης μια πιο αθόρυβη εμπειρία στους επιβαίνοντες,  λόγω της υψηλότερης ροπής στρέψης σε χαμηλές στροφές.

Αξιοσημείωτο είναι και το διάστημα τακτικής συντήρησης του κινητήρα, όπου η αλλαγή λιπαντικών έχει επεκταθεί από τα 20.000 χιλιόμετρα, στα 30.000 χιλιόμετρα.