Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Στo Audi e-tron κάνουν πρεμιέρα οι εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στo Audi e-tron κάνουν πρεμιέρα οι εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες

AUDI

Στo Audi e-tron κάνουν πρεμιέρα οι εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες

AUDI

Για πρώτη φορά στο Audi e-tron οι εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες είναι διαθέσιμοι προαιρετικά σε ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα δεν παρέχουν μια νέα τεχνολογική εμπειρία αλλά και πρακτικά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την άνεση και την ασφάλεια. Στις εξαγωνικές βάσεις τους είναι ενσωματωμένη μια μικρή κάμερα, οι εικόνες της οποίας μετά από ψηφιακή επεξεργασία προβάλλονται σε υψηλής ανάλυσης 1200×800 pixel οθόνες OLED των 7,0 ιντσών, τοποθετημένες στο σημείο ένωσης του ταμπλό με τις επενδύσεις των θυρών.

Οι οθόνες των καθρεφτών είναι όμορφα ενσωματωμένες στην εικόνα του εσωτερικού, η φωτεινότητά τους ρυθμίζεται αυτόματα, ενώ είναι εξοπλισμένες και με αισθητήρες εγγύτητας. Εάν ο οδηγός μετακινήσει το δάχτυλό τους στην  επιφάνειά τους ενεργοποιούνται σύμβολα με τα οποία ο οδηγός μπορεί να μετακινήσει την εικόνα και να τη ρυθμίσει. Το ίδιο μπορεί να κάνει και για την πλευρά του συνοδηγού.

Χάρη στην εξελιγμένη επεξεργασία εικόνας που διαθέτουν οι οθόνες παρέχουν μια σαφώς καλύτερη απεικόνιση σε σχέση με τους συμβατικούς καθρέφτες, ειδικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. στο άμεσο ηλιακό φως.

Advertisement
Advertisement

Οι καθρέφτες ρυθμίζονται αυτόματα σε τρεις καταστάσεις οδήγησης: αυτοκινητόδρομος, αλλαγή κατεύθυνσης και στάθμευση. Στον αυτοκινητόδρομο το οπτικό πεδίο περιορίζεται προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να εκτιμά καλύτερα την ταχύτητα όταν οδηγεί γρήγορα- στην περίπτωση αυτή τα άλλα αυτοκίνητα εμφανίζονται πολύ πιο μεγάλα στην οθόνη. Εάν ο οδηγός βγάλει φλας για να αλλάξει λωρίδα ή να στρίψει, η εικόνα στην οθόνη ανοίγει προκειμένου να περιοριστεί το νεκρό σημείο. Στις μανούβρες ή κατά τη στάθμευση η απεικόνιση στην οθόνη ανοίγει προς τα κάτω. Η οθόνη οπτικοποιεί το φλας με ένα πράσινο εξωτερικό περίγραμμα ενώ προβάλλει και προειδοποιήσεις από το σύστημα αλλαγής λωρίδας της Audi (Audi side assist, lane-change assistant) και την προειδοποίηση εξόδου.