Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Η ήρεμη ατμόσφαιρα εντός του Audi e-tron

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ήρεμη ατμόσφαιρα εντός του Audi e-tron

AUDI

Η ήρεμη ατμόσφαιρα εντός του Audi e-tron

AUDI

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα αμιγώς ηλεκτρικό, πολυτελές μοντέλο όπως το Audi e-tron που κάνει την είσοδό του και στην ελληνική αγορά, οι μετακινήσεις εντός του φαντάζουν… διακοπές!

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά σε ότι αφορά τους συντονισμούς και την άνεση, αποτελεί την απαραίτητη βάση για ένα ήσυχο εσωτερικό. Τα σημεία στα οποία οι δυνάμεις κατανέμονται στο πλαίσιο, ειδικά τα σημεία στήριξης των αξόνων, παίζουν σημαντικό ρόλο: χάρη στην υψηλή τοπική τους ακαμψία είναι ανθεκτικά στις δυνάμεις και τις διεγέρσεις που δέχονται από το υπόλοιπο αμάξωμα και το δρόμο.

Προκειμένου να περιορίσουν αποτελεσματικά το θόρυβο ο οποίος προέρχεται από τη δομή αλλά και αυτόν που προέρχεται από τον αέρα, οι μηχανικοί του Audi e-tron χρησιμοποίησαν ένα μίγμα ηχομονωτικών και ηχοαπορροφητικών υλικών. Τα ανοίγματα και τα κοιλώματα στο αμάξωμα έχουν σφραγιστεί και πληρωθεί προσεκτικά.

Για παράδειγμα οι θόλοι των τροχών έχουν επενδυθεί με ηχοαπορροφητικό υλικό, ενώ οι σχετικές περιοχές έχουν καλυφθεί με ένα ειδικό υλικό που περιορίζει τo συντονισμό των μεταλλικών επιφανειών. Στο εμπρός μέρος μια σύνθετη δομή πολλαπλών στρώσεων περιορίζει τη διείσδυση θορύβων.

Advertisement
Advertisement

Κάτι ανάλογο υπάρχει και στο πίσω μέρος, καθώς έχει ληφθεί υπόψη και η νέα αρχιτεκτονική με την επιπλέον κίνηση του πίσω άξονα. Στο εσωτερικό η ειδική διαμόρφωση κάποιων στοιχείων, όπως παραδείγματος χάρη της μοκέτας με αφρό, εξασφαλίζουν επίσης ένα πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβων.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας της ήρεμης ατμόσφαιρας στο Audi e-tron είναι η εξέλιξη της αεροακουστικής. Ως κανόνας ισχύει πως ο αέρας γίνεται η πιο σημαντική πηγή θορύβου από τα 85 χλμ./ ώρα και πάνω. Στο Audi e-tron στοχευμένες επεμβάσεις στις τσιμούχες στις πόρτες, στους εξωτερικούς καθρέφτες και τις υδρορροές έχουν εξασφαλίζει αφενός πως το επίπεδο θορύβου θα παραμείνει χαμηλό και αφετέρου δεν θα φτάσει μέχρι τους επιβάτες. Έτσι μπορούν να συνομιλούν με άνεση ακόμα και στις μεγάλες ταχύτητες. Το παρμπρίζ αποτελείται στάνταρ από διπλό κρύσταλλο, ενώ προαιρετικά διατίθενται ηχοαπορροφητικά κρύσταλλα και για τα παράθυρα.

Advertisement