Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Audi Q5: Το δυναμικό premium SUV

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q5: Το δυναμικό premium SUV

AUDI

Audi Q5: Το δυναμικό premium SUV

AUDI

To Audi Q5 διακρίνεται για την επιβλητική του σχεδίαση που αποπνέει δυναμικότητα και κυριαρχία, κάνοντας αμέσως αισθητή την παρουσία του στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV. Κάθε λεπτομέρεια του νέου Audi Q5 διακρίνεται από τη χαρακτηριστική σχεδίαση Q. Όπως η σχεδίαση του καπό του κινητήρα ή η ήπιας κλίσης γραμμή οροφής, οι ενσωματωμένοι στη γραμμή του ώμου εξωτερικοί καθρέπτες και η στενή γραμμή των παραθύρων.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα σε ενιαίο τραπεζοειδές σχήμα με το συμπαγές πλαίσιο δεσπόζει στο αεροδυναμικό, επίπεδο εμπρός μέρος. Η εμφανώς καμπυλωτή και έντονα χαμηλότερη μεσαία γραμμή χωρίζει την πλαϊνή όψη. Οι ιδιαίτερα τονισμένοι θόλοι τροχών υποδεικνύουν την τετρακίνηση quattro, ενώ η επίπεδη γραμμή της οροφής κατεβαίνει πάλι απότομα.

Ακριβώς όπως στο μπροστινό μέρος, οι οριζόντιες γραμμές δίνουν έμφαση στο πλάτος και τον όγκο στο πίσω μέρος. Τα πίσω φώτα διατίθενται επίσης με δυναμικά φλας. Η πίσω πόρτα αγκαλιάζει τις κολόνες C – ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Q μοντέλων της Audi. Ο διαχύτης αέρα ενσωματώνει τις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Audi Q5

Advertisement
Advertisement

Με 4,66 μέτρα μάκρος, 1,89 μέτρα πλάτος, 1,66 μέτρα ύψος, και 2,82 μέτρα μεταξόνιο το νέο Audi Q5 έχει αυξηθεί σε σχεδόν όλες τις διαστάσεις συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Παράλληλα, το απόβαρο έχει μειωθεί έως και 90 kg, ανάλογα τον κινητήρα. Το αμάξωμα αποτελείται από ένα ιδαίτερο κράμα από χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο.

Όσον αφορά στην αεροδυναμική, το Audi Q5 είναι επίσης στην κορυφή της κατηγορίας του. Χάρη στην αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη οροφή, οι τετρακύλινδρες εκδόσεις μπορούν να επιτύχουν αεροδυναμικό συντελεστή 0,30. Το Audi Q5 διαθέτει προς το παρόν την καλύτερη ακουστική εσωτερικού στην κατηγορία του.

Επιπλέον των παραπάνω, για πρώτη φορά το Audi Q5 προσφέρεται σε ποικίλες εκδόσεις. Επιλέξτε από τις εκδόσεις Sport και Design, καθώς και το προαιρετικό sport πακέτο S line, τα πακέτα Audi design selection, και το εξωτερικό πακέτο S line. Η έκδοση Design φέρει γκρι διακοσμητικά στοιχεία σε αντίθεση, τα οποία τονίζουν τον στιβαρό χαρακτήρα του SUV, ενώ η έκδοση Sport του Audi Q5 διαθέτει πλήρη βαφή.

Advertisement

Audi Q5