Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Audi e-tron με κορυφαία διασύνδεση

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron με κορυφαία διασύνδεση

AUDI

Audi e-tron με κορυφαία διασύνδεση

AUDI

Το Audi e-tron είναι ένα «γεμάτο» τεχνολογικά μοντέλο και αυτό δεν αφορά μόνο στην κινητήρια δύναμή του.

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV μπορεί να εξοπλιστεί με το high end σύστημα Infotainment MMI navigation plus, το οποίο περιλαμβάνει LTE Advanced και Wi-Fi hotspot. Το σύστημα πλοήγησης προτείνει έξυπνες προτάσεις διαδρομών που βασίζονται σε προηγούμενες και συμπληρώνονται ιδανικά από τη σχεδίαση διαδρομών e-tron route, οι οποίες απεικονίζουν την πλέον κατάλληλη διαδρομή με τα απαιτούμενα σημεία φόρτισης. Το σύστημα πλοήγησης λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας αλλά και τις κυκλοφοριακές συνθήκες ενώ στο υπολογισμό του χρόνου άφιξης συμπεριλαμβάνει και τον τυχόν απαιτούμενο χρόνο φόρτισης.

Μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο άνετη και ξεκούραστη. Μεταξύ αυτών και το στάνταρ efficiency assist που με προγνωστικές συμβουλές στο Audi virtual cockpit και αυτόματη ανάκτηση ενέργειας βοηθά τον οδηγό να κινηθεί οικονομικά. Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ, κάμερες, δεδομένα πλοήγησης και πληροφορίες Car-to-X προκειμένου να προσδιορίσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Σε συνδυασμό με το ενεργό cruise control το efficiency assist μπορεί επίσης να φρενάρει και να επιταχύνει προληπτικά το ηλεκτρικό SUV. Μια κεντρική μονάδα ελέγχει συνεχώς τα συστήματα υποβοήθησης, δημιουργώντας μια ακριβή εικόνα του περιβάλλοντος. Τα απαιτούμενα δεδομένα, που εξαρτώνται από τις επιλογές που έχουν γίνει, προέρχονται από τους μέχρι και πέντε αισθητήρες ραντάρ, τις έξι κάμερες, τους 12 αισθητήρες υπερύθρων και το σαρωτή laser.

Το Audi e-tron είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που επιτρέπει στους πελάτες να προσθέτουν, όποτε τις χρειάζονται, συγκεκριμένες λειτουργίες online (διαθέσιμο από τα μέσα του 2019 και μετά). Για παράδειγμα οι LED προβολείς θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε Matrix LED, ενώ μπορούν να προστεθούν και προαιρετικά στοιχεία Infotainment, όπως ψηφιακό ραδιόφωνο  DAB+ ή το Audi smartphone interface.