Live Κίνηση
Περισσότερα
skoda

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς στη Skoda Fabia Combi

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς στη Skoda Fabia Combi

skoda

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς στη Skoda Fabia Combi

skoda

Μπορεί τα μοντέλα της Skoda να είναι φημισμένα για την ευρυχωρία τους, ακόμα και η Fabia που βρίσκεται στη βάση της γκάμας, ωστόσο έχουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα. Ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας όπου κατεβαίνουν στο στίβο της αγοράς με γεμάτη φαρέτρα!

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα η νέα Skoda Fabia Combi που στον εξοπλισμό της, βασικό ή προαιρετικό, περιλαμβάνει λειτουργίες «φύλακες αγγέλους» όπως τα παρακάτω ηλεκτρονικά συστήματα.

› Το EDL ενισχύει την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφόρα, όταν εντοπιστεί χαμηλή τριβή κάτω από έναν κινητήριο τροχό.

› Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.

Advertisement
Advertisement

› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.

› Το MSR αντισταθμίζει τη διαδικασία μπλοκαρίσματος των κινητήριων τροχών, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει πάνω σε λεία επιφάνεια.

› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Έτσι μπορεί να μειωθεί σημαντικά η απαιτούμενη απόσταση φρεναρίσματος.

Advertisement

Skoda-Fabia_Combi-2019-e640

› Το ASR διασφαλίζει την ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες. Η Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.

Advertisement

› Ο έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα (Hill-Hold Control) βοηθά τους οδηγούς στην ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε τοις εκατό ή μεγαλύτερες και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει. Αυτό το σύστημα αποτελεί βασικό εξοπλισμό για αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο DSG και είναι προαιρετικό για τις άλλες εκδόσεις.

› Σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, τα φώτα φρένων αναβοσβήνουν και μειώνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στο πίσω μέρος, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητόδρομους ή σε περίπτωση που εμφανιστεί μπροστά σας ένα απρόσμενο εμπόδιο.

Skoda-Fabia_Combi-2019-b640

Advertisement