Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το αυτοκίνητο που δεν αγόρασα!

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτοκίνητο που δεν αγόρασα!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το αυτοκίνητο που δεν αγόρασα!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σήμερα θα σου μιλήσω για το αυτοκίνητο που δεν αγόρασα ποτέ. Μην προτρέξεις, δεν αναφέρομαι σε κάποιο άπιαστο όνειρο, σε κάποιο Dream Car. Θα σου μιλήσω για το αυτοκίνητο που έχω, αλλά που ποτέ δεν χρειάστηκε να αγοράσω. Και πώς αλλιώς να γίνει όταν έτσι δεν αγχώνομαι για τις δόσεις και τα αυξανόμενα επιτόκια, τα τέλη κυκλοφορίας, το service, την ασφάλισή του. Ωραίο ακούγονται όλα αυτά, θα μου πεις, μα είναι εφικτά; Είναι, όταν επιλέγεις τη χρονομίσθωση!

Advertisement
Advertisement

Τι είναι λοιπόν η χρονομίσθωση (leasing);

Είναι ο Νο1 εναλλακτικός τρόπος να αποκτήσεις το αυτοκίνητο της επιλογής σου, που αυτόματα σε απαλλάσσει από τη συντήρηση, την ασφάλιση, τη μεταπώλησή του και άλλες κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες. Λιγότερα ρίσκα, λιγότερα άγχη, περισσότερα οφέλη δηλαδή. Άσε που στο τέλος, αν το θέλεις πολύ, μπορείς να το κάνεις δικό σου.

Advertisement
Advertisement

Και πριν σου πω περισσότερα πρέπει πρώτα να καταρρίψουμε έναν μύθο, ότι το leasing απευθύνεται μόνο σε εταιρείες. Όχι, το leasing είναι για όλους, ιδιώτες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μα κυρίως για όσους σέβονται την τσέπη τους.

Πάμε να δούμε μερικές αλήθειες για το leasing:

1. Τι πληρώνω;
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όταν παίρνεις αυτοκίνητο με leasing, τα έξοδα για τα καύσιμα είναι η μόνη σου έγνοια. Στο αρχικό μίσθωμα έχουν συνυπολογιστεί έξοδα όπως το service, τα τέλη κυκλοφορίας, φθορές στα ελαστικά κ.ά. Όποτε όταν μισθώνεις ένα όχημα είναι σαν να έχεις προπληρώσει τα έξοδά του!

Advertisement

2. Ποια είναι η χρονική διάρκεια;
Οι standard διάρκειες συμβολαίου για αυτοκίνητο με leasing κυμαίνονται από 1 έως 5 χρόνια. Εδώ σε συμφέρει πάντα η μακρόχρονη διάρκεια γιατί λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα η τιμή με τη μίσθωση, δηλαδή, όσο μικρότερη η διάρκεια, τόσο πιο ακριβό το μίσθωμα. Τώρα το τι θα πληρώνεις έχει να κάνει αποκλειστικά με τη συμφωνία που έχεις κλείσει σε σχέση με τη λήξη του συμβολαίου. Είτε δηλώνεις από την αρχή αν θέλεις ή δεν θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο στη λήξη του συμβολαίου σου είτε κοιτάς τι θα κάνεις στη λήξη του συμβολαίου.

3. Τι παροχές απολαμβάνω κάθε μήνα;
Καταρχάς ξέρεις από την αρχή τα χρήματα που θα σου κοστίσει το αυτοκίνητο, κάθε χρόνο. Αρά έχεις καλύτερο έλεγχο των εξόδων σου. Δεν έχεις να ασχοληθείς με τα τέλη, ασφάλιστρα και service γιατί αυτά εμπεριέχονται στο μίσθωμα.

Advertisement

Στην περίπτωση του leasing για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, το μηνιαίο μίσθωμα εκτός από το χρηματοδοτικό και το ασφαλιστικό κόστος, συμπεριλαμβάνει τα κόστη επισκευής ζημιών, συντήρησης, αλλαγής ελαστικών, τελών κυκλοφορίας, αυτοκινήτου αντικατάστασης και οδικής βοήθειας. Με λίγα λόγια είσαι σε πλεονεκτική θέση γιατί γνωρίζεις με ακρίβεια το κόστος χρήσης του οχήματος.

Hertz Lease!
Και αν δεν μπορώ να σε πείσω εγώ, ρώτησε έναν προσωπικό σύμβουλο της Hertz, της Νο1 εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που τα ξέρει σίγουρα καλύτερα από εμένα.

Στην Hertz θα βρεις μία μεγάλη γκάμα οχημάτων Ι.Χ. για κάθε ανάγκη!  Επιπλέον, μέσω του προγράμματος adVANtage μπορείς να μισθώσεις φορτηγά Ι.Χ. έως 3,5 τόνους, τα οποία μπορείς να οδηγήσεις και χωρίς επαγγελματικό δίπλωμα. Και να θυμάσαι ότι εδώ, μπορείς να βρεις προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες, και υπηρεσίες και παροχές που καλύπτουν άμεσα κάθε ανάγκη σου με τους ελκυστικότερους όρους της αγοράς:

Advertisement

Συντήρηση (έκτακτες και τακτικές βλάβες)
Επισκευή φανοποιίας
Ασφάλεια (Αστική, Πυρός, Κλοπής, Ιδίων Ζημιών)
Τέλη Κυκλοφορίας
Οδική βοήθεια όλο το 24ωρο
Παράδοση των καινούργιων οχημάτων στην χώρο της επιλογής σου
Παράδοση και παραλαβή από τον χώρο σου για το τακτικό service
Service σε υπερσύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες της Hertz αλλά και σε εξουσιοδοτημένα, κατόπιν αξιολόγησης που να πληροί τα standards της Hertz συνεργεία κ.ά.

Επειδή λιγάκι το σκέφτεσαι, ένας προσωπικός σύμβουλος της Hertz είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει.