Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της A-Class Sedan

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της A-Class Sedan

Mercedes A-Class

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της A-Class Sedan

Mercedes A-Class

Η νέα Mercedes-Benz A-Class εξοπλίζεται με τα τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία παρέχουν συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, αποκτά το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία της με λειτουργίες δανεισμένες από την S-Class. Για πρώτη φορά, η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγεί ημί-αυτόνομα σε ορισμένες οδηγικές συνθήκες. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης υποστηρίζουν ακόμη πρακτικότερα πλέον τον οδηγό να τηρεί ασφαλή απόσταση και να διευθύνει το αυτοκίνητο, ενώ η ταχύτητα οδήγησης προσαρμόζεται αυτόματα στις στροφές, στις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους.

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει τα εξής συστήματα: ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και PRE-SAFE PLUS. Το σύστημα PRE-SAFE PLUS μπορεί να ανιχνεύσει μια επικείμενη οπίσθια σύγκρουση. Εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το σύστημα μπορεί να «κλειδώνει» τα φρένα του σταματημένου αυτοκινήτου πριν το συμβάν, ώστε να μην μετακινηθεί το αυτοκίνητο προς τα εμπρός λόγω της πρόσκρουσης. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνοντας το απότομο τράνταγμα προς τα εμπρός που προκαλείται από τη σύγκρουση.

Advertisement
Advertisement

Άλλες λειτουργίες του PRE-SAFE περιλαμβάνονται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, αλλά διατίθενται και ξεχωριστά στο σύστημα PRE-SAFE.
Το σύστημα PRE‑SAFE αξιοποιεί το χρόνο πριν από επικείμενο ατύχημα. Λαμβάνονται πολυάριθμα μέτρα, τα οποία μπορούν να μειώνουν τα φορτία που ασκούνται στους επιβάτες. Ένα από αυτά είναι το καινοτόμο σύστημα Ήχου PRE-SAFE, το οποίο προετοιμάζει την ανθρώπινη ακοή για τον ξαφνικό θόρυβο σύγκρουσης όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Μόλις ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει έναν σύντομο σφοδρό θόρυβο, ο οποίος ενεργοποιεί έναν μικρό μυ του αυτιού. Ο μυς συσπάται αντανακλαστικά μόλις ακούγεται δυνατός θόρυβος, προστατεύοντας έτσι την ακοή.

Η προαιρετική οθόνη head-up προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, ώστε να αποσπάται λιγότερο η προσοχή του οδηγού από την κυκλοφορία στο δρόμο. Επίσης, προκαλείται λιγότερη κούραση των ματιών, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάζουν διαρκώς την εστίαση μεταξύ κοντινής και μακρινής όρασης.