Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Mercedes-Benz A-Class: Συνώνυμο της ασφάλειας

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz A-Class: Συνώνυμο της ασφάλειας

Mercedes A-Class

Mercedes-Benz A-Class: Συνώνυμο της ασφάλειας

Mercedes A-Class

Η νέα Mercedes-Benz A-Class δεν είναι απλά ένα καλαίσθητο και πολυτελές αυτοκίνητο που ξεχωρίζει την κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο που επαναπροσδιορίζει την μοντέρνα πολυτέλεια στα μικρομεσαία, έχεις ως ένα από τα πολύ δυνατά του χαρτιά τον τομέα της ασφάλειας. Άλλωστε τη σχεδίαση του επιμελήθηκε το Κέντρο Τεχνολογίας για την Ασφάλεια των Οχημάτων (Technology Centre for Vehicle Safety, TFS).

Πρόκειται για ένα τμήμα της Mercedes-Benz που διερευνά εις βάθος πραγματικά δυστυχήματα. Από τις μελέτες στο TFS, που γίνονται με μέσα τελευταίας τεχνολογίας, προκύπτουν πολύτιμα ευρήματα για τη γεωμετρία των εξαρτημάτων, το πάχος τους, το είδος των υλικών και όλα αυτά εφαρμόζονται σε νέα οχήματα, με ένα και μοναδικό στόχο: να σώζουν ζωές.

Παράλληλα όμως, η A-Class εφοδιάζεται και με μία σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα που αποτελούν τους δικούς σας «φύλακες-αγγέλους» στο δρόμο. Ανάμεσά τους συναντάμε τα Active Distance Assist Distronic και Active Steering Assist που διατηρούν τη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα το Active Emergency Stop Assist και το Active Lane Change Assist, που φρενάρει το αυτοκίνητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και διατηρεί το αυτοκίνητο εντός των λωρίδων κυκλοφορίας αλλά και το Pre-Safe Plus αναγνωρίζει πιθανή πίσω σύγκρουση και με τις απαραίτητες ενέργειες μειώνει τις συνέπειες.