Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Mercedes-Benz A-Class με σύστημα DISTRONIC

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz A-Class με σύστημα DISTRONIC

Mercedes A-Class

Mercedes-Benz A-Class με σύστημα DISTRONIC

Mercedes A-Class

H Mercedes-Benz A-Class είναι ένα μοντέλο με πληθώρα τεχνολογικών λύσεων, με γνώμονα κυρίως την ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την πλούσια τεχνολογική φαρέτρα συστημάτων ασφαλείας του εν λόγω μοντέλου, ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι στο ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης που τιτλοφορείται «Distronic».

Αυτό το προηγμένο αυτό σύστημα αποτελεί φύλακα-άγγελο τόσο σε καταστάσεις πορείας με άλλα οχήματα σε κοντινή απόσταση, όσο κι εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης – εκεί που συνήθως γίνονται οι περισσότερες και πιο ανόητες μικροσυγκρούσεις.

Πως λειτουργεί όμως το Distronic; Ρυθμίζοντας την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, σας ξεκουράζει αισθητά, απαλλάσσοντας σας από το άγχος των συνηθισμένων μικρών επαφών με άλλα οχήματα εν μέσω κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Εάν έχετε επιλέξει και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης Distronic σας προσφέρει ακόμα περισσότερη ευκολία. Εάν η A-Class σας παραμείνει ακινητοποιημένη σε μποτιλιάρισμα για λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, ξεκινά εκ νέου αυτόματα.

Το φάσμα των δυνατοτήτων -ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους- διευρύνεται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία προσαρμογής ταχύτητας βάσει διαδρομής. Όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει, για παράδειγμα, σε στροφή, το σύστημα μειώνει προνοητικά την ταχύτητα.

Advertisement

Το ίδιο συμβαίνει και σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους ή διόδια, όπου πρέπει να προσαρμόζετε επιπρόσθετα την ταχύτητα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αφού το αυτοκίνητο βγει από τη στροφή και υπάρχει αρκετή απόσταση από το μπροστινό όχημα, επιταχύνει αυτόματα στην ταχύτητα που έχετε επιλέξει.

Οι λειτουργίες του καινοτόμου συστήματος είναι ακόμα περισσότερες όταν είναι ενεργοποιημένη η καθοδήγηση στη διαδρομή. Όταν το αυτοκίνητο κινείται, για παράδειγμα, στη δεξιά λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου, επιβραδύνει αυτόματα πριν την αντίστοιχη έξοδο. Το ίδιο συμβαίνει και σε διασταυρώσεις στις οποίες πρέπει να στρίψετε σύμφωνα με τη διαδρομή του συστήματος πλοήγησης ή πριν τις οποίες ανάβετε φλας.

Advertisement