Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

H τεχνητή νοημοσύνη της Mercedes-Benz A-Class Sedan

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H τεχνητή νοημοσύνη της Mercedes-Benz A-Class Sedan

Mercedes A-Class

H τεχνητή νοημοσύνη της Mercedes-Benz A-Class Sedan

Mercedes A-Class

Ένα από τα γερά χαρτιά με τα οποία εφοδιάζεται η A-Class Sedan και ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό στην κατηγορία της, είναι το ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience.

Advertisement
Advertisement

Μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX μπορεί να εξατομικεύεται και να προσαρμόζεται στο χρήστη, δημιουργώντας έτσι μία συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στο όχημα, στον οδηγό και τους επιβάτες.

Το πακέτο βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει δύο οθόνες 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την οθόνη πολυμέσων με λειτουργία αφής, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με πλήκτρα ελέγχου αφής αριστερά και δεξιά, θύρες USB (Type C), σύνδεση Bluetooth για τηλεφωνία και πηγές ήχου, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και touchpad.

Advertisement
Advertisement

Στο Premium πακέτο πλοήγησης περιλαμβάνονται: Οθόνη – Πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, διευρυμένες λειτουργίες MBUX, πλοήγηση, προεγκατάσταση για Live Traffic Information, touchpad και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Η λειτουργία MBUX Augmented Reality για την πλοήγηση είναι εντελώς νέα και προσφέρει βελτιωμένη προβολή των χαρτών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Η εικόνα βίντεο του περιβάλλοντα χώρου που λαμβάνεται με τη βοήθεια της μπροστινής κάμερας επαυξάνεται με χρήσιμες πληροφορίες πλοήγησης, για παράδειγμα, τοποθετούνται αυτόματα βέλη ή οι αριθμοί των σπιτιών πάνω στην εικόνα της οθόνης αφής πολυμέσων.

Advertisement

Η συλλογή εφαρμογών Mercedes me μπορεί να τοποθετηθεί ως εικονίδιο στην οθόνη, με τρόπο φιλικό προς το χρήστη, και να τακτοποιηθεί ελεύθερα στην αρχική σελίδα, όπως όλες οι υπόλοιπες βασικές εφαρμογές. Επιπλέον, οι επιμέρους υπηρεσίες Mercedes me connect ομαδοποιούνται σε πακέτα εξοπλισμού.

Η απόλυτη εμπειρία ήχου οφείλεται στο ηχοσύστημα surround Burmester. Τα υψηλής απόδοσης ηχεία παράγουν κορυφαίο ήχο surround. Μπορεί να βελτιστοποιηθεί ανάλογα για τα μπροστινά και πίσω καθίσματα, ώστε η εμπειρία ακρόασης να απογειώνεται.

Advertisement