Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

H A-Class «διαβάζει» τη σήμανση στο δρόμο

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H A-Class «διαβάζει» τη σήμανση στο δρόμο

Mercedes A-Class

H A-Class «διαβάζει» τη σήμανση στο δρόμο

Mercedes A-Class

Οι σύγχρονες τεχνολογίες αποτελούν «φύλακες-αγγέλους» για τους οδηγούς, ειδικά σε οχήματα εξοπλισμένα όσο η Mercedes-Benz A-Class.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που επεμβαίνουν σε στιγμές ανάγκες, προλαμβάνοντας ατυχήματα και δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν και λύσεις που δίνουν τέλος στο πρόβλημα πριν αυτό καν προκύψει!

Ο λόγος για το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας του γερμανικού μοντέλου που εξαλείφει την πιθανότητα να ξεχαστείτε ή να παρασυρθείτε, προσπερνώντας τα όρια ταχύτητας. Ή θα έχει απάντηση σε ενδεχόμενη απροσεξία σας, αν δεν προλάβετε δηλαδή να δείτε κάποιο σήμα κυκλοφορίας.

Η κάμερα και η λειτουργία πλοήγησης λαμβάνουν πάντα υπόψη την ταχύτητα – έτσι γνωρίζετε το όριο ταχύτητας ακόμα και όταν τα σήματα εναλλάσσονται συνεχώς. Καθώς το σύστημα σας ενημερώνει διαρκώς, μειώνεται ο κίνδυνος να υπερβείτε το όριο. Συνεπώς, απολαμβάνετε μεγαλύτερη άνεση και, συγχρόνως, αυξημένη ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις σας.

Advertisement
Advertisement

Εκτός αυτού, το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας εμφανίζει στον οδηγό πρόσθετα σήματα, όπως όρια ταχύτητας για την οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα – τον προειδοποιεί ακόμη κι αν είναι ενεργοποιημένοι οι υαλοκαθαριστήρες. Εάν το σύστημα υποβοήθησης αναγνωρίσει κάποιο όριο ταχύτητας, μπορεί να ρυθμιστεί στο όχημα από ένα πλήκτρο στο τιμόνι.

Σε συνδυασμό με το ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, η αναγνωρισμένη ταχύτητα μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα ως όριο. Οι απαγορεύσεις προσπέρασης και η λήξη των απαγορεύσεων στο εκάστοτε τμήμα της διαδρομής μπορούν επίσης να εμφανίζονται στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων και στην οθόνη πολυμέσων. Το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας μπορεί να αναγνωρίζει ακόμα και απαγορεύσεις εισόδου, π.χ. σε αυτοκινητόδρομους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ζητά από τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα να αλλάξει κατεύθυνση.

Advertisement

Το σύστημα προσφέρει ένα επιπλέον ασφάλεια σε συνδυασμό με τα συστήματα κάμερας και ραντάρ του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης. Μπορεί να προειδοποιεί και για άτομα που διασχίζουν το δρόμο σε διαβάσεις πεζών.