Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σε αδιέξοδο η Red Bull, σοκαρισμένος ο Vettel

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε αδιέξοδο η Red Bull, σοκαρισμένος ο Vettel

FORMULA 1

Σε αδιέξοδο η Red Bull, σοκαρισμένος ο Vettel

FORMULA 1

Πριν από ένα χρόνο η Ferrari έδωσε το πρώτο «χτύπημα» στη Red Bull Racing ξελογιάζοντας τον ηγέτη της, τον Sebastian Vettel. Τώρα φέρεται πως έδωσε και το δεύτερο και ίσως τελειωτικό. Αρνήθηκε να της παρέχει μονάδες ισχύος το 2016!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Οι «ταύροι» είναι σα αδιέξοδο αφού μετά το διαζύγιο με τη Renault, τόσο η Mercedes όσο και οι Ιταλοί, αρνήθηκαν να της παρέχουν κινητήρες την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Συγκεκριμένα όπως φημολογείται στα paddock του Σότσι, η τελική θέση της Scuderia ήταν να παρέχει μονάδες ισχύος του 2015 μόνο στην Toro Rosso!

Όπως καταλαβαίνετε, η προσοχή έχει στραφεί στις συνεχείς διαβουλεύσεις που γίνονται εκτός πίστας, με τον Bernie Ecclestone να προσπαθεί να βρει λύση ώστε να μη χαθούν τέσσερα μονοθέσια από το grid του 2016 και ένα σημαντικός παίκτες στο κομμάτι του μάρκετινγκ.

Advertisement
Advertisement

Εύλογα και οι οδηγοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν. Ιδιαίτερη σημασία έχει η τοποθέτηση του Sebastian Vettel που πανηγύρισε με τη Red Bull 4 παγκόσμιους τίτλους οδηγών και άλλους τόσους κατασκευαστών.

«Ενδεχόμενη αποχώρηση της Red Bull θα αποτελέσει μεγάλο σοκ. Είναι μέλος της F1 εδώ και δέκα χρόνια και έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει το σπορ. Φυσικά έχω στενούς δεσμούς με τη Red Bull και γνωρίζω την ομάδα σαν την παλάμη μου. Ελπίζω να παραμείνει στη Formula 1», είπε ο Γερμανός στο motorsport.com.

Advertisement

Θα έπρεπε όμως η Ferrari να παρέχει σε έναν άμεσο ανταγωνιστή της, τα δικά της όπλα; Εδώ η απάντηση του Vettel ήταν πιο διπλωματική: «Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις. Δεν είναι εύκολη απόφαση και χαίρομαι που δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να την πάρω. Είμαι μια χαρά στο δικό μου ρόλο, να πρέπει μόνο να οδηγώ».

Παρότι ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να πάρει την οριστική απόφαση παραμονής ή αποχώρησης της εταιρείας του από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμούς, τα επόμενα 24ωρα εκτιμάται πως θα είναι κρίσιμα και ίσως τον οδηγήσουν σε απόφαση ακόμα νωρίτερα.

Advertisement