Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ολική επαναφορά για την Triumph Tiger 1200 (+video)

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(71) "Ολική επαναφορά για την Triumph Tiger 1200 (+video)"
    

Ολική επαναφορά για την Triumph Tiger 1200 (+video)

NEWSMOTO

Η μεγάλη adventure της Triumph ανανεώνεται σημαντικά για το 2027 με περισσότερη δύναμη, περισσότερη τεχνολογία και εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Η Triumph συνεχίζει τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων και αυτή τη φορά σειρά πήρε η Tiger 1200. Οι Βρετανοί αναβάθμισαν την κορυφαία adventure με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων, της οδικής συμπεριφοράς και της καθημερινής ευχρηστίας. Οι αλλαγές αφορούν τον κινητήρα, τις αναρτήσεις, τη σχεδίαση και τον εξοπλισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία.

Σοβαρή ανανέωση έχουμε στον τρικύλινδρο κινητήρα T-Plane των 1.160 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει πλέον 158 ίππους και 130 Nm ροπής. Η ισχύς αυξήθηκε κατά 8 ίππους, ενώ οι επεμβάσεις στην κυλινδροκεφαλή, στα έμβολα, στις βαλβίδες και στον ψεκασμό έχουν στόχο την καλύτερη απόδοση. Παράλληλα, οι αλλαγές στο κιβώτιο έξι σχέσεων και στη μετάδοση με άξονα υπόσχονται ομαλότερη λειτουργία και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις και στο πλαίσιο. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλέον εμπρός τροχό 19 ιντσών και πίσω 17 ιντσών, με διαδρομή αναρτήσεων 200 χιλ. Οι εκδόσεις GT χρησιμοποιούν χυτούς τροχούς αλουμινίου, ενώ οι Rally ακτινωτούς, με τον σχεδιασμό τους να αντανακλά τον διαφορετικό προσανατολισμό τους.

Advertisement
Advertisement

Καινούριες επίσης είναι οι ημιενεργητικές αναρτήσεις Showa EERA προσφέρουν τρεις ρυθμίσεις απόσβεσης, ενώ η νέα λειτουργία HEIGHTFLEX χαμηλώνει αυτόματα τη μοτοσικλέτα κατά 30 χιλιοστά όταν σταματά. Με τη χαμηλή σέλα, το ύψος μπορεί να περιοριστεί στα 790 χιλιοστά.

Εμφανισιακά, η Tiger 1200 αποκτά ανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ, νέα πλαϊνά καλύμματα, διαφορετικό ρύγχος και πιο συμπαγή προβολέα LED με λειτουργία Cornering. Στο τεχνολογικό σκέλος ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής TFT 7 ιντσών, με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Η σημαντικότερη προσθήκη, ωστόσο, είναι το εμπρός και πίσω ραντάρ της Bosch, που υποστηρίζει συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control, την προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, την υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης και την επιτήρηση τυφλού σημείου.

Advertisement

Η νέα Tiger 1200 θα διατίθεται στις εκδόσεις GT Pro, Rally Pro, GT Explorer και Rally Explorer, με τις δύο Explorer να ξεχωρίζουν και για το ρεζερβουάρ των 30 λίτρων, έναντι 20 λίτρων των Pro.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Advertisement

Κάτι… χωμάτινο φέρνει η Honda στην EICMA 2026 (+video)

Test Ride Event από την Honda στην πίστα των Μεγάρων

Yamaha 2027: Νέα χρώματα και ανανεωμένη εμφάνιση σε όλη τη γκάμα

Advertisement

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις