Ενημερωτικά, η Suzuki ανανέωσε το Jimny…
ΝΕΑ
Στη Suzuki ολοκλήρωσαν την εξέλιξη της επικαιροποιημένης έκδοσης του Jimny η οποία θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία από τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιαπωνική ιστοσελίδα Creative Trend, οι άνθρωποι της Suzuki έχουν έτοιμη την ανανεωμένη εκδοχή της τέταρτης γενιάς του Jimny, η οποία παρουσιάστηκε το 2018.
WHAT CAR
Βάσει όσων έγιναν γνωστά, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα του δημοφιλούς εκτός δρόμου μοντέλου. Η ανανέωση εστιάστηκε κυρίως στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του συστήματος «Suzuki Safety Support», δηλαδή της παρεχόμενης ασφάλειας για τους επιβάτες και τους λοιπούς χρήστες του δρόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον ιαπωνικό Μέσο, προβλέπεται η προσθήκη του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με διπλή κάμερα, καθώς και δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας.
Στην έκδοση του Jimny με το αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων θα προστεθούν επιπλέον συστήματα υποστήριξης, όπως το Reverse Brake Support, το Rear Cross Traffic Alert και το Adaptive Cruise Control, διευρύνοντας σημαντικά το πακέτο προειδοποίησης και υποβοήθησης οδηγού («ADAS»), το οποίο ήταν υποδεέστερο ως τώρα στο μοντέλο.
Τόσο η ιστοσελίδα Creative Trend όσο και άλλα ιαπωνικά δημοσιογραφικά Μέσα δεν αναφέρουν ουσιαστικές αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος ή του εσωτερικού συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα. Επίσης, δεν υπάρχει πληροφόρηση για τη δημιουργία νέων εκδόσεων του Suzuki.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη τις εξοπλιστικές εκδοχές «Sierra» και «Nomade» οι οποίες προορίζονται για την αγορά της Ινδίας και της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία η ζήτηση γι’ αυτά είναι τέτοια που αναγκάστηκε να σταματήσει τη δυνατότητα παραγγελιών τους, καθώς μόνο εντός τεσσάρων ημερών δέχτηκε 50.000 αιτήσεις από υποψήφιους πελάτες. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 3,5 χρόνια προγραμματισμένης παραγωγής!

Να σημειώσουμε ότι στην ιαπωνική αγορά το βασικό Jimny πωλείται με τρικύλινδρο turbo κινητήρα χωρητικότητας 660 κ. εκ. αφού θεωρείται όχημα της κατηγορίας «kei».
Οι εκδόσεις «Sierra» και «Nomade» έχουν τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων μέγιστης ισχύος 102 ίππων, δηλαδή αυτόν με τον οποίο ήταν διαθέσιμο και στην Ευρώπη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Πότε… πάει διακοπές ο Δακτύλιος;
Δε φαντάζεστε που μπορεί να βρίσκεται ο κινητήρας της νέας Toyota Celica
Το ηλεκτρικό Ford SuperTruck κατέκτησε το φετινό Goodwood (+video)