Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιστρέφει με δική της ομάδα η Renault;

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει με δική της ομάδα η Renault;

FORMULA 1

Επιστρέφει με δική της ομάδα η Renault;

FORMULA 1

Στο περιθώριο του δεύτερου χειμερινού τεστ εξέλιξης που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, προέκυψε έντονη και πολύ ενδιαφέρουσα φημολογία. Αυτή θέλει τη Renault να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει ξανά εργοστασιακή ομάδα στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Κι αυτό σε μία περίοδο όπου οι μονάδες ισχύος της γαλλικής ομάδας έχουν δεχθεί πολύ έντονη κριτική, καθώς υστερούσαν σημαντικά εκείνων της Mercedes στην περυσινή αγωνιστική σεζόν. Διαφορά που φαίνεται πως δεν έχει μειωθεί πολύ.

Το σενάριο δεν αφορά δημιουργία νέας ομάδας από το μηδέν αλλά εξαγορά υπάρχουσας ομάδας. Μάλιστα, ακούγεται έντονα το όνομα του Bob Bell για να ηγηθεί αυτής της μεγάλης επιστροφής. Υπενθυμίζουμε πως ο Βρετανός «έκανε όνομα» στη γαλλική ομάδα, στην οποία εργαζόταν και τη διετία 2005-2006 όπου κατέκτησε τους τίτλους με τον Fernando Alonso. Ο Bell, αποχώρησε πέρυσι από τη Mercedes, στην οποία διετέλεσε τεχνικός διευθυντής.

Advertisement
Advertisement

Δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος F1 της Renault, Cyril Abiteboul, μάλλον έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Κάθε εταιρεία συμμετέχει στην F1 για λόγους marketing. Αν λοιπόν απαιτείται να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά, μπορούμε να το εξετάσουμε. Δεν υπάρχουν εγωισμοί. Προτεραιότητα μας είναι να περνάμε στο κοινό του σπορ τα μηνύματα που θέλουμε, με τρόπο που να έχει και οικονομικό νόημα. Το 2014 ήταν μία χρονιά που μας κόστισε πολύ. Από τη συνεργασία με τέσσερις ομάδες, ανάμεσά τους και η σχέση με το Ένστον (σ.σ. εννοεί τη Lotus που έχει αγοράσει τις εκεί εγκαταστάσεις της Renault), τώρα έχουμε δύο ομάδες που είναι υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο της Red Bull. Επί της ουσίας δηλαδή, έχουμε ένα πελάτη τον οποίο πρέπει να ικανοποιήσουμε. Όμως σε αυτή τη φάση, είμαστε πλήρως εξαρτώμενοι από τη Red Bull. Είναι αυτό σωστό για τη Renault; Σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό. Δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι. Προτεραιότητά μου είναι να έχουμε καλή σχέση», είπε ο Abiteboul στο βρετανικό Autosport.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Renault Sport F1, όλα είναι ανοιχτά…