Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το πολυτελές SUV της Infiniti

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το πολυτελές SUV της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το πολυτελές SUV της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Προς τα τέλη του 2015 αναμένεται να αρχίσει στο Σάντερλαντ της Αγγλίας η παραγωγή του compact SUV της Infiniti, το οποίο κάνει πρεμιέρα υπό μορφή πρωτότυπου μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης. Η θυγατρική της Nissan έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη φωτογραφία του QX30 Concept, αποκαλύπτοντας το πλάι και το πίσω μέρος του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι έντονες ακμές στο αμάξωμα, η κεκλιμένη οροφή που μαζί με τις κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών δίνει την ψευδαίσθηση ενός coupe μοντέλου, οι μεγάλοι τροχοί των 21 ιντσών, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, οι ράγες οροφής και η πίσω κολώνα – σήμα κατατεθέν της Infiniti σε σχήμα dog-leg. Βέβαια όπως συμβαίνει συνήθως, αρκετές λεπτομέρειες (π.χ. οι μικροί εξωτερικοί καθρέπτες) δεν θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής.

Το QX30 – αλλά και το μικρομεσαίο hatch Q30 – θα βασίζονται στην πλατφόρμα MFA της Mercedes, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των ομίλων Renault-Nissan και Daimler. Οι κινητήρες θα προέρχονται τόσο από τη Nissan (1.5 και 1.6 dCi) όσο και από τη γερμανική μάρκα (πχ ο 2λιτρος βενζίνης με 210 PS). Σε σχέση με το Q30 Concept, το QX30 είναι κατά 30 mm ψηλότερο, ώστε να προσφέρει αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η βασική έκδοση θα είναι προσθιοκίνητη, όμως προαιρετικά θα διατίθεται και με σύστημα 4×4.

Advertisement
Advertisement