Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Μετρό τα άλλαξε όλα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(70) "Το Μετρό τα άλλαξε όλα στη Θεσσαλονίκη"
    

Το Μετρό τα άλλαξε όλα στη Θεσσαλονίκη

ΝΕΑ

Παρά τα αρχικά λειτουργικά προβλήματα, τα αποτελέσματα από τους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας του μέσου, είναι εντυπωσιακά.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

 Περισσότερες από 6 εκατομμύρια μετεπιβιβάσεις και μείωση έως 15.000 οχημάτων ημερησίως στο κέντρο κατέγραψε το Μετρό Θεσσαλονίκης στους πρώτους τέσσερις μήνες λειτουργίας του, φέρνοντας αισθητή αποσυμφόρηση και νέα πνοή στην καθημερινότητα της πόλης.

Τα εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα από τους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης του Συντονιστικού Συμβουλίου της πόλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, από τις 30 Νοεμβρίου 2024 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 6 εκατομμύρια μετεπιβιβάσεις, ενώ παρατηρήθηκε μείωση 12.000 – 15.000 οχημάτων ημερησίως στο κέντρο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Advertisement
Advertisement

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπουργοί, δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόοδο του Flyover και στην ανάγκη συνέχισης των έργων υποδομής, με προτεραιότητα την επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά και τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις των αξιωματούχων κατέδειξαν την πολιτική βούληση για ταχεία ολοκλήρωση των έργων, με επίκεντρο τον πολίτη και την αστική βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις