Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο οικονομικό το Corsa 1.3 diesel

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη πιο οικονομικό το Corsa 1.3 diesel

ΝΕΑ

Ακόμη πιο οικονομικό το Corsa 1.3 diesel

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές βρίσκονται σε μία διαρκή κούρσα περιορισμού των ρύπων, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μία από τις λύσεις για να το πετύχουν είναι η εξέλιξη των συστημάτων μετάδοσης, καθώς αποτελούν τον πιο «πιστό σύντροφο» των κινητήρων. Η Opel έκανε γνωστή την διάθεση ενός νέου κιβωτίου για το Corsa και συγκεκριμένα για τον 1.3 diesel 95 PS.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόκειται για το 5τάχυτο ρομποτιζέ Easytronic 3.0, το οποίο είναι ελαφρύτερο από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο και εμφανίζει μικρότερες τριβές. Συνδυάζεται με σύστημα start/stop, τεχνολογία επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Με κατανάλωση 3,1 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 82 g/km, η συγκεκριμένη έκδοση του Corsa είναι η πιο οικονομική στη γκάμα της Opel.

Η γερμανική μάρκα υπόσχεται γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων με τη νέα γενιά του Easytronic. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, μέσω του λεβιέ στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Οι πωλήσεις του Corsa 1.3 CDTI Easytronic θα αρχίσουν από τη Γερμανία τον προσεχή Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement