Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Audi στην F1 το 2016;

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi στην F1 το 2016;

FORMULA 1

H Audi στην F1 το 2016;

FORMULA 1

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει σχετικά με την πρόθεση της Audi να μπει επιτέλους στο παιχνίδι του μαγικού κόσμου της Formula 1! Σενάριο που αφορά τη συμμετοχή με δικό της μονοθέσιο και κινητήρα, αρχής γενομένης από το 2016!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το ενδεχόμενο εμπλοκής του VW Group στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακούγεται εδώ και αρκετά χρόνια. Όμως με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς και της μονάδες ισχύος με τους υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες 1.6 lt, το έδαφος είναι πιο πρόσφορο από ποτέ. Δεν αποκλείεται λοιπόν μετά τη Honda που επιστρέφει του χρόνου ως προμηθευτής κινητήρων για τη McLaren, να δούμε σύντομα και την Audi.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autoexpress η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη. Ως «παράπλευρη απώλεια» αυτού του project, η μάρκα από το Ίγκολσταντ θα αφήσει τους αγώνες αντοχής όπου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία – έχοντας από το 2000 κερδίσει 13 φορές, όντας ο πρώτος κατασκευαστής που κέρδισε με diesel κινητήρα αλλά και με πρωτότυπο υβριδικής τεχνολογίας! Όχι τυχαία αφού φέρεται να υπάρχει πίεση από… ψηλά στον όμιλο, να ανοίξει ο δρόμος για την «αδερφή» Porsche που επέστρεψε φέτος στη συγκεκριμένη αρένα.

Advertisement
Advertisement

Το σενάριο θέλει την Audi να δουλεύει ήδη πάνω σε μονάδα ισχύος προδιαγραφών Formula 1 αλλά να θέλει να αγοράσει μία υπάρχουσα ομάδα και όχι να στήσει ένα εγχείρημα από το μηδέν. Να ακολουθήσει δηλαδή το επιτυχημένο παράδειγμα της «αιώνιας αντιπάλου» Mercedes και όχι της αποτυχημένης στο πέρασμά της από την F1, Toyota.

Θα “θυσιάσει” και το DTM για την F1 η Audi;

Εδώ εύλογα το μυαλό στρέφεται στη Red Bull. Η αυστριακή εταιρεία συνεργάζεται με το VW Group εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε μικρότερες κατηγορίες αγώνων μονοθεσίων όσο και σε άλλους θεσμούς. Το σήμα της Audi και τα λογότυπα της μάρκας ενεργειακών ποτών συνδυάζεται ως γνωστόν στο DTM (project που επίσης ενδέχεται να «θυσιαστεί» ελέω F1). Κι αν ο Dietrich Mateschitz δεν είναι διατεθειμένος να δώσει τέλος στο άκρως επιτυχημένο εγχείρημα της Red Bull Racing, μπορεί κάλλιστα να παραδώσει στη μάρκα από το Ίγκολσταντ τα κλειδιά της Scuderia Toro Rosso!

Ένα τέτοιο σενάριο δίνει και νόημα στην πρόσληψη από την Audi, του πρώην τεχνικού διευθυντή της Ferrari, Stefano Domenicali. Ο Ιταλός δεν έχει εμπειρία από αγώνες αντοχής και σίγουρα από αγώνες μοτοσυκλετών, άρα αν το σενάριο να ενταχθεί στην τεχνική ομάδα για τον 24ωρο αγώνα του Μαν είναι αρκετά δύσκολο και εκείνο που τον θέλει στη Ducati, ακόμα περισσότερο! Αν όμως οι Γερμανοί όντως ετοιμάζουν «επίθεση» στην F1, τότε τα κομμάτια του παζλ ξαφνικά ενώνονται!

Advertisement

Κι όλα τα παραπάνω δεν έχουν κάνει ακόμα τη φαντασία σας να οργιάζει, τότε θα το κάνουν όσα ακολουθούν! Νο1 υποψήφιος για ηγετικό ρόλο στην είσοδο της Audi στη Formula 1 φέρεται να είναι ο Fernando Alonso! Μέχρι τώρα αιτιολογούσαμε την προσπάθειά του να μη δεσμευτεί με πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren-Honda, με… ορίζοντα 2016 στη Mercedes, όταν και ενδεχομένως να έχει ελευθερωθεί μία θέση από τον Lewis Hamilton. Να όμως που ίσως τελικά, αυτό το επισφράγιστο μυστικό που τον κάνει τόσο γαλήνιο και ήρεμο σχετικά με ένα αγωνιστικό μέλλον που εκείνος ξέρει και όλοι οι υπόλοιποι αγνοούν, να αφορούσε στην Audi.

Θα συναντηθούν ξανά οι δρόμοι των Domenicali-Alonso;

Μένει να δούμε κατά πόσο το ρεπορτάζ του autoexpress θα αποδειχθεί αληθές. Πρέπει πάντως να παραδεχθείτε, πως και οι προϋποθέσεις υπάρχουν αλλά και σαν σενάριο, θα ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετικό για το μέλλον του σπορ.

Advertisement