Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ξεχωριστό Ford Puma

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ξεχωριστό Ford Puma

ΝΕΑ

To ξεχωριστό Ford Puma

ΝΕΑ

Το Ford Puma είναι ιδανική επιλογή και ως πρώτο αυτοκίνητο και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας των Β SUV και φυσικά αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς ξεχωρίζει σε πολλούς τομείς. Από τη χαρακτηριστική, σπορτίφ εμφάνιση και τους άνετους χώρους στο εσωτερικό μέχρι τις λύσεις που αυξάνουν την πρακτικότητα και διευκολύνουν την καθημερινότητα και τη σύγχρονη γκάμα κινητήρων.

Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένο με μια πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης που αποτελούν μια επιπλέον δικλείδα προστασίας. Ειδικά για ένα νέο οδηγό που επιλέγει το Puma ως το πρώτο του αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Όμορφη παρουσία

Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι βέβαια η εμφάνισή του και εδώ το Ford Puma ξεχωρίζει, μιας και είναι σύγχρονο και ιδιαίτερο και ταυτόχρονα δυναμικό και νεανικό στην έκδοση του ST Line. Ειδικά το τελευταίο το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό σε ένα κοινό που θέλει να επιλέξει το πρώτο του αυτοκίνητο και λογικά θέλει να είναι ελκυστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο.

Ταυτόχρονα οι σχετικά μικρές εξωτερικές του διαστάσεις το καθιστούν ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη, ενώ σε συνδυασμό με την πολύ καλή ορατότητα από τη θέση του οδηγού είναι και πολύ εύκολο στο παρκάρισμα.

Advertisement

Πλήρως συνδεδεμένο

Advertisement

Το νεανικό στυλ του Ford Puma επεκτείνεται και στο εσωτερικό του που ταυτόχρονα είναι και high tech, με ένα μεγάλο -η διαγώνιός του φτάνει τις 12,3 ίντσες- ψηφιακό πίνακα οργάνων που μπορεί να προσαρμοστεί στις επιλογές του οδηγού και μια εξίσου μεγάλη οθόνη αφής (8,0 ίντσες) στο κέντρο του ταμπλό για το εξελιγμένο σύστημα infotainment.

Που διαθέτει όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης, γεγονός που θα ενθουσιάσει τους πάντες. Ακόμα περισσότερο θα ενθουσιάσει, ειδικά τους νεότερους, η μόνιμη σύνδεση των smartphones μέσω Bluetooth χάρη και στο ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, αλλά και η εξ αποστάσεως πληροφόρηση σχετικά με το αυτοκίνητο -π.χ. για το που είναι σταθμευμένο- μαζί με τον απομακρυσμένο έλεγχο κάποιων λειτουργιών του όπως το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα.

Πολύ έξυπνη είναι η επιλογή των μηχανικών και των σχεδιαστών της Ford να διατηρήσουν τα φυσικά μπουτόν που διευκολύνουν το χειρισμό και δεν αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Ειδικά του πιο νέου που έχει αποκτήσει το πρώτο του αυτοκίνητο.

Advertisement

Βραβευμένος κινητήρας

To Puma κινείται από την τελευταία εκδοχή του πολυβραβευμένου τρικύλινδρου 1.0 EcoBoost σε εκδόσεις με απόδοση 125 και 155 ίππων. Και οι δύο εκδοχές του είναι εξηλεκτρισμένες με το κορυφαίο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας EcoBoost Hybrid των 48V που υποστηρίζει τον κινητήρα βενζίνης εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση από το ρελαντί, πιο ομαλή λειτουργία και βέβαια οικονομία καυσίμου. Ανεξάρτητα από το αν το όμορφο SUV της Ford κινείται μέσα στην πόλη ή έξω από αυτήν.

Σημαντικό είναι πως και οι δύο κινητήρες συνδυάζευται και με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 των 7 σχέσεων που περιορίζει στο ελάχιστο το φόρτο εργασίας του οδηγού, ειδικά μέσα στην πόλη και σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σημείο αναφοράς για ττην ασφάλεια

Το νέο Ford Puma ξεχωρίζει και για το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει, τόσο αυτό της παθητικής όσο και της ενεργητικής, που εξασφαλίζεται τόσο από τα πολύ καλά δυναμικά του χαρακτηριστικά όσο και από τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο.

Το Ford Puma χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, 3 ραντάρ και 2 κάμερες που είναι περιμετρικά τοποθετημένες για να καλύψουν της ανάγκες του πακέτου τεχνολογιών Ford Co-Pilot 360 που έχει ως στόχο να βελτιώσει την προστασία των επιβατών, την ασφάλεια στην οδική συμπεριφορά και την ευκολία στο παρκάρισμα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενεργό cruise control (ACC) καθώς και τα συστήματα Pre-Collision Assist και Evasive Steering Assist που ανιχνεύουν τον δρόμο μπροστά από το Puma και προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους, αναγνωρίζοντας διάφορα εμπόδια, πεζούς ή δικυκλιστές βοηθώντας τον οδηγό ακόμα και να αποφύγει εντελώς τη σύγκρουση.