Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόματο αυτοκίνητο από την Google σε ένα χρόνο!

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(82) "Αυτόματο αυτοκίνητο από την Google σε ένα χρόνο!"
    

Αυτόματο αυτοκίνητο από την Google σε ένα χρόνο!

ΝΕΑ

Tο πρώτο αυτοκίνητο πόλης της Google που οδηγεί από μόνο του βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ

Όχι ένα από τα Toyota και Lexus που χρησιμοποιεί η Καλιφορνέζικη εταιρία για δοκιμές “αυτόματου πιλότου” αλλά για ένα δικό της αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα σκοπεύει να κατασκευάσει η ίδια. Το παρουσίασε χθες  ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin, στο συνέδριο Code στο ράντσο Πάλος Βέρδες της Καλιφόρνια.

Το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι έχει διαστάσεις Smart με παιδική, σχεδόν καρτουνίστικη, εμφάνιση, δύο μόνο θέσεις και – το καλύτερο; – δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ, ούτε βέβαια και καθρέπτες αλλά μία σειρά από αισθητήρες lazer, ραντάρ και κάμερες.

Advertisement
Advertisement

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται, δένονται και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να θέσουν τον προορισμό τους – μέσα από μία ειδική, υψηλής ακρίβειας έκδοση των χαρτών Google – και να φύγουν. Η τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 40 χλμ./ώρα ενώ για λόγους ασφάλειας των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης, το καπό και το παρμπρίζ είναι από εύκαμπτα υλικά. Φυσικά, έχει προβλεφτεί πλήκτρο start-stop, το οποίο ελέγχουν οι επιβάτες.

Ο Brin είπε ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε ένα χρόνο από σήμερα. Θα κατασκευαστούν 100 πρωτότυπα πριν περάσει στην παραγωγή για χρήση στην Καλιφόρνια, κάτι που προϋποθέτει βέβαια και προσαρμογή του υφιστάμενου κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Δείτε το πρώτο βίντεο από το αυτοδήγητο “γκουκλάμαξο”. Εσείς τι λέτε, θα το εμπιστευόσασταν για να πάει τη γιαγιά στο γιατρό ή το μικρό στο σχολείο;

Δείτε περισσότερα για τον αυτόματο πιλότο της Google, πατώντας play!

Advertisement

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις