Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 334…

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 334…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 334…

ΝΕΑ

Αλλαγές αλλά και επενδύσεις φέρνει η κρίση στο αυτοκίνητο. Έντονος προβληματισμός στην πιάτσα που αντέχει με νύχια και με δόντια. Στο Newsauto καταγράφουμε τι γίνεται, διασταυρώνουμε και υπογράφουμε…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και Καλή Πρωτομαγιά, αν και με μία ημέρα καθυστέρηση. Πάει λοιπόν το φετινό Πάσχα και από αύριο επιστροφή στην κανονικότητα για όλους.

Τα σχολεία ανοίγουν, οι δρόμοι θα γεμίσουν και πάλι, οπότε τα μάτια μας δεκατέσσερα! Δυστυχώς εκεί έξω γίνεται ένας χαμός και πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο το τι κάνουμε εμείς αλλά και τι κάνουν οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, είτε αυτοί είναι οδηγοί είτε… πεζοί. Το σίγουρο είναι πως πολλοί κάνουν ότι θέλουν απλά και μόνο για να γίνει το δικό τους, χωρίς να σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί.

Δυστυχώς ακούμε για οδηγούς χωρίς διπλώματα, για υπεράριθμους επιβάτες σε διθέσια αυτοκίνητα, όπως και πολλά άλλα που δεν μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε.

Τα παχνίδια τέλος. Τα κεφάλια μέσα…. (στη φωτό το Citroen AMI)

Πεσμένη η αγορά

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς τώρα, διαπιστώνουμε πώς προσπαθεί να «κρατηθεί» με νύχια και με δόντια αλλά δυστυχώς χωρίς προϊόν. Την κατάσταση σώζουν οι τελευταίες «καραβιές» που ήρθαν αλλά δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη με τις παραγωγές. Σίγουρα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αλλά ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Η κίνηση πάντως στις αντιπροσωπείες έχει πέσει αισθητά και αυτό φαίνεται. Αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες ποια θα είναι η διάθεση του κόσμου, αν και η αγορά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα κυρίως λόγω της ζήτησης για εταιρικά οχήματα, rent a car κ.λπ.

Η περίοδος είναι σίγουρα δύσκολη όμως είναι και περίοδος ευκαιριών για επενδύσεις και σκέψεις για το μέλλον. Διαπιστώνουμε πως μερικές εταιρείες το έχουν ήδη αντιληφθεί, αλλά όπως φαίνεται κάποιες άλλες όχι και είναι σίγουρο πως θα χάσουν το τρένο…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Θυμήσου τη χελώνα. Δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά αν δεν βγάλει το κεφάλι της έξω.

 


Advertisement

 

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο, ενώ το ίδιο συνέβη και στο σύνολο του τετραμήνου. Συγκεκριμένα τον περασμένο μήνα ταξινομήθηκαν 9.374 αυτοκίνητα (από 10.198 τον Απρίλιου του 2021) με την πτώση να αγγίζει το 8%. Από την αρχή του έτους η πτώση αγγίζει το 4.8% καθώς έχουν διατεθεί 31.990 αυτοκίνητα (από 33.637 το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021).

 


 

Νέα επιχειρηματική κίνηση ετοιμάζει εντός… Μαΐου η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar (Audi, Bentey, Skoda, VW, Ducati κ.ά.). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αφορά συνεργασία με ευρωπαϊκό εργοστάσιο!

 


 

Στην κορυφή των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων βρέθηκε η Toyota τον Απρίλιο με 1.280 ταξινομήσεις. Ακολούθησε η VW με 950 και η Peugeot με 766 μονάδες. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hyundai (668), KIA (642), Citroen (602), Mercedes (589), Opel (555), Fiat (349) και Nissan (347).

 


 

Δέκα χρόνια στον διαδικτυακό αέρα κλείνει φέτος το newsauto. Ξεκίνησε τον Μάιο του 2012 και σήμερα απασχολεί σχεδόν 30 εργαζόμενους!


 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Aντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Kosmocar Στήβεν Σίρτης έδωσε το παρών στη δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Skoda Fabia και αναφέρθηκε στον νέο Διευθυντή επικοινωνίας του Ομίλου, που είναι ο Δημήτρης Αγραφιώτης. Παρακολουθήστε στο παρακάτω video τις δηλώσεις του για την αλλαγή που αφορά στο γραφείο Τύπου της Kosmocar.


 

Στη Γερμανία θα ταξιδέψει για να εγκατασταθεί μόνιμα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο ο Νίκος Χριστόπουλος, επικεφαλής του gonews.gr (που βγαίνει στον διαδικτυακό αέρα από τη Θεσσαλονίκη).

 


 

Τα πρώτα… 4 Tesla Y Performance που κατασκευάζονται στο GigaFactory της μάρκας στη Γερμανία ήρθαν στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα θα τα δούμε στο Golden Hall ενώ όπως μάθαμε θα υπάρχει και αυτοκίνητο δοκιμής για τους υποψήφιους πελάτες.


 

Εκατοντάδες Toyota Aygo X «πάτησαν» σε ελληνικό έδαφος τις προηγούμενες ημέρες. Ήδη πολλά έχουν περάσει PDI στα logistics και έχουν μεταφερθεί σε αντιπροσωπείες της Toyota σε όλη την Ελλάδα.


 

Η νέα σειρά 595/695 της Abarth βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμη με κινητήρες από 165 έως 180 ίππους. Αρχική τιμή από 22.500 ευρώ.

 


 

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQB.


 

Διά ζώσης πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς Skoda Fabia, όπου οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το μοντέλο και όχι να το δούνε μόνο μέσω… υπολογιστή. Πρώτη εμφάνιση και για τον νέο Διευθυντή επικοινωνίας του ομίλου Kosmocar Δημήτρη Αγραφιώτη.


 

Την Πέμπτη 5 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η δημοσιογραφική παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους της νέας γενιάς Range Rover.

 


 

Την ευκαιρία να δοκιμάσει το τελευταίας γενιάς Nissan Micra και να το συγκρίνει με το Micra που έχει στην κατοχή του (μοντέλο 2010) είχε ο δημοσιογράφος του STAR Γιάννης Σωτηρόπουλος. «Τα Nissan είναι αξιόπιστα για μια ζωή. Το Nissan Micra που το έχουμε τόσα χρόνια δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα, μόνο τα προγραμματισμένα service κάναμε» ήταν τα λόγια του πολύπειρου ρεπόρτερ, που δοκίμασε το ιαπωνικό μοντέλο μαζί με τον Βαγγέλη Γκούμα, ο οποίος εκτός από τα ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, αρθρογραφεί και για αυτοκίνητα στο star.gr


 

Την έκθεση “PAST TO THE FUTURE”, από 7-14 Μαΐου διοργανώνει η Mercedes στον εξωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι. Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας που ξεχώρισαν για τις καινοτομίες, την αισθητική και το ειδικό τους βάρος, καθώς και πολλά νέα μοντέλα που θα αποτελέσουν τα κλασικά του μέλλοντος της αυτοκίνησης και παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 


 

Σε δωρεά 200 κιλών τροφίμων προχώρησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκης και συγκεκριμένα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στους:
1. Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης)
2. Genesis Hellas
3. Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ Μεταξουργείου

 


 

Θρήνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκε ο 19άχρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε από γέφυρα (στη Νέα Ιωνία) και προσγειώθηκε ανάποδα στο δρόμο. Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar ΕΚΟ Racing Dirt Games το 2021 ενώ είχε εκπροσωπήσει και τη χώρα μας στους τελικούς του FIA Rally Star.


 

Στο Golden Hall διοργανώνει δημοσιογραφική εκδήλωση η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes την Παρασκευή 6 Μαΐου.

 


 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός FairLife δημιουργήθηκε από την Κορίνα Πατέλη, που για περισσότερα από 10 χρόνια ήταν διευθύντρια επικοινωνίας των εταιρειών Alfa Romeo, Fiat, Lancia κ.λπ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα που είναι ένας από τους πιο συχνούς και σοβαρούς τύπους καρκίνου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Το σύνθημα «Η ζωή να κόβει την ανάσα» στέλνει το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Το είδαμε πρόσφατα να το φορά και η 83άχρονη Ελληνίδα που το όνομά της γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως η γηραιότερη που αθλείται κάνοντας wind surfing.


 

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


 

Το διάστημα 27 Απριλίου – 1 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος) που ξεκίνησε από το Ηράκλειο Κρήτης και ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα. Η Jeep υποστήριξε τον αγώνα παραχωρώντας οχήματα και ειδικότερα η ΠΥΡΑΜΙΣ ΕΠΕ και η ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ Α.Ε. μέλη του επισήμου δικτύου της Jeep σε Ηράκλειο και Ιωάννινα αντίστοιχα.


 

Περισσότερα από 1.8 εκατομμύρια οχήματα στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ), σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΙΚΤΕΟ Κωνσταντίνο Βήκα.

 


 

Η εταιρεία χρονομίσθωσης και ενοικίασης οχημάτων Drive μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα στην περιοχή του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, επί της λεωφόρου Μαρκοπούλου, δίπλα από τον σταθμό Κορωπί του Προαστικού.

 


 

Συνέντευξη Τύπου για το ιστορικό ράλι Ακρόπολις διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου η Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας μαζί με την Ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδος.

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 137.200
2. Trcoff: 56.400
3. Drive magazine: 25.500
4. Tractiongr: 25.100
5. Carotogr: 12.100
6. CarGuysGr: 10.100
7. Gocar: 8.200
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.720
10. Newsauto: 4.070
11. 4Τροχοί: 3.960
12. Auto Τρίτη: 3.390
13. Panos Seitanidis: 2.190
14. George Sargiannidis: 2.180
15. Autobeat: 2.050
16. Enkinisi: 1.530
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/5/2022 (21:00)