Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Επιβλητική νίκη Λορένθο

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Επιβλητική νίκη Λορένθο

NEWSMOTO

MotoGP: Επιβλητική νίκη Λορένθο

NEWSMOTO

Τη τρίτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Χόρχε Λορένθο. Νέο πεδίο θριάμβου του Ισπανού αποτέλεσε η πίστα του Σίλβερστοουν, στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο του έκτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP. Η βροχή της προηγούμενης ημέρας είχε ως αποτέλεσμα ανατρεπτική σειρά εκκίνησης, με τον Αλβάρο Μπαουτίστα για πρώτη φορά στην πολ ποζίσιον. Όμως παρότι τα μαύρα σύννεφα απείλησαν με νέα νεροποντή, όλος ο αγώνας διεξήχθη σε στεγνό οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την εξέλιξη του, είδαμε μία επανάληψη του έργου της Βαρκελώνης. Ο Κέισι Στόνερ είχε τα ηνία στο πρώτο μισό του αγώνα αλλά η αντεπίθεση του Λορένθο έφερε αποτέλεσμα. Εννέα γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ο αναβάτης της Yamaha πέρασε εκείνον της Honda και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο Ισπανός έκανε το χατ τρικ κι αυτό του χάρισε βαθμολογικό προβάδισμα 25 πόντων έναντι του μεγάλου του αντιπάλου. Τρίτος και στο Σίλβερστοουν και στη βαθμολογία, είναι ο Ντάνι Πεντρόσα με την έτερη εργοστασιακή Honda.

Ο Μπαουτίστα (Honda Gresini) μετά τη παρθενική του πολ ποζίσιον, πέτυχε και τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του με την τέταρτη θέση, μπροστά από την εργοστασιακή Yamaha του Μπεν Σπις, τη Yamaha Tech 3 του Καλ Κράτσλοου, την εργοστασιακή Ducati του Νίκι Χέιντεν, την LCR Honda του Στέφαν Μπραντλ, τη Ducati του Βαλεντίνο Ρόσι και τη Pramac Racing του Έκτορ Μπαρμπέρα.

Advertisement
Advertisement