Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος του RS6 Avant από τη Jaguar

Ελλάδα 19:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αντίπαλος του RS6 Avant από τη Jaguar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος του RS6 Avant από τη Jaguar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η οικογένεια R-S της βρετανικής μάρκας επεκτείνεται και στο οικογενειακό Sportbrake. Η Jaguar παρουσιάζει στη Γενεύη την έκδοση XFR-S του μεγάλου station wagon, με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5 lt.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η μέγιστη ισχύς φθάνει τα 550 PS και η ροπή τα 69,3 kgm. To XFR-S Sportbrake επιταχύνει στα 100 km/h σε 4,8 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h. Το καυτό πισωκίνητο wagon εφοδιάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας Quickshift, το οποίο είχε εξελιχθεί για την F-Type.

Το κιβώτιο προσφέρει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων ενώ ταυτόχρονα «διαβάζει» τη συμπεριφορά του οδηγού και το δρόμο. Αναγνωρίζει αν το αυτοκίνητο βγαίνει από μία στροφή ώστε να διατηρήσει τη σωστή σχέση. Κατά το κατέβασμα, είτε χειροκίνητα από τον οδηγό είτε στη θέση Sport, η πίεση του γκαζιού ρυθμίζεται ανάλογα προκειμένου το XFR-S Sportbrake να παραμείνει ισορροπημένο. Σε περίπτωση δυνατού φρεναρίσματος πραγματοποιεί άμεσα συνεχή κατεβάσματα στις σχέσεις, ενώ όταν ο οδηγός ανεβάσει ρυθμούς τότε διατηρεί σε πιο υψηλές στροφές τα σημεία αλλαγών.

Advertisement
Advertisement

Ισχύς χωρίς τις ανάλογες επεμβάσεις σε πλαίσιο και αναρτήσεις δεν υφίσταται, οπότε το Sportbrake φέρει επαναρυθμισμένα πίσω αμορτισέρ και ελατήρια, ενώ δανείζεται το ενεργό ηλεκτρονικό διαφορικό και το σύστημα ευστάθειας από το XFR-S Saloon. Το αεροδυναμικό kit δεν χαρίζει μόνο sport εμφάνιση αλλά αυξάνει και την κάθετη δύναμη στο μεγάλο οικογενειακό της Jaguar. Οι 20άρες ζάντες με τα ελαστικά διαστάσεων 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω, αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από τη Μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο.