Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το σοκαριστικό team radio του Verstappen (vids)

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σοκαριστικό team radio του Verstappen (vids)

FORMULA 1

Το σοκαριστικό team radio του Verstappen (vids)

FORMULA 1

Το ατύχημα του Max Verstappen στο βρετανικό Grand Prix, δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των ημερών. Όμως πέρα από τις δηλώσεις και τις εντυπώσεις, υπάρχει ένα κομμάτι του συμβάντος που συγκλονίζει.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το ηχητικό απόσπασμα από team radio του οδηγού της Red Bull Racing μετά την έξοδο του στη στροφή Copse της πίστας του Silverstone, η οποία προκλήθηκε από τη σύγκρουση με τη Mercedes του Lewis Hamilton.

Έχοντας χάσει τον έλεγχο σε σημείο που πήγαινε με 280 χιλιόμετρα την ώρα, ο 23χρονος κατάληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ο 23χρονος δέχθηκε 51G (!) και η RB16B διαλύθηκε.

Advertisement
Advertisement

Στην ενδοεπικοινωνία με τον μηχανικό του, Gianpero Lambiase, ο Verstappen δυσκολευόταν να μιλήσει, με τα επιφωνήματά του να μαρτυρούν πως το κορμί του είχε μόλις ταλαιπωρηθεί έντονα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ενδελεχείς αλλά προληπτικές εξετάσεις. Πήρε εξιτήριο στις 10 το βράδυ ενώ έριξε «βέλη» κατά του Hamilton κάνοντας λόγο για ασέβεια και αντιαθλητική συμπεριφορά, αναφερόμενος στους έξαλλους πανηγυρισμούς του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ενώ ο ίδιος ήταν ακόμα στο νοσοκομείο.

Ο Hamilton που δήλωσε πως δεν γνώριζε που βρισκόταν ο αντίπαλός του την ώρα εκείνη, αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της σύγκρουσης.

Advertisement

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή 10 δευτερολέπτων κρίνοντάς τον υπαίτιο για αυτή. Πράγμα που όπως αποδείχθηκε, δεν του στέρησε την επίτευξη της νίκης #99 στην καριέρα του στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η F1 του 2022 (video)
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris