Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί η μοναδική Ford Shelby Cobra Concept του 2004; (+video)

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα πουληθεί η μοναδική Ford Shelby Cobra Concept του 2004; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί η μοναδική Ford Shelby Cobra Concept του 2004; (+video)

ΝΕΑ

Η μοναδική Ford Shelby Cobra Concept του 2004 πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Αύγουστο και ενώ δεν έχει δημοσιευθεί καμία εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία, εκτιμούμε πως το κόστος για την αγορά της θα είναι δυσθεώρητο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πλήρως λειτουργικό, που προέκυψε με το πρωτότυπο AC Cobra ως έμπνευση και ήταν γνωστό εσωτερικά ως «Daisy».

Τα σχέδια για την παραγωγή του δεν υλοποιήθηκαν ποτέ αλλά παρόλα αυτά, παραμένει ένα σοβαρό κομμάτι από την ιστορία της Ford που σίγουρα θα θέλουν πολλοί να το βάλουν στη συλλογή τους. Την επίβλεψη του σχεδιασμού και της κατασκευής του είχαν οι Carroll Shelby, Chris Theodore (πρώην αντιπρόεδρος της Ford για την εξέλιξη νέων μοντέλων) και ο J. Mays (αντιπρόεδρος του ομίλου στον τομέα του Σχεδιασμού). Το πρωτότυπο του Shelby Cobra βασίζεται σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο, με την ίδια διάταξη ανεξάρτητης εμπρός και πίσω ανάρτησης, όπως στο Ford GT. Το πρωτότυπο διαθέτει δισκόφρενα Brembo και στους τέσσερις τροχούς, οι οποίοι είναι ειδικής σχεδίασης με επτά ακτίνες από την BBS.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς προέρχεται από έναν αλουμινένιο V10 6,4 λίτρων με λίπανση ξηρού κάρτερ που αποδίδει 605 ίππους και συνδυάζεται με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο Ricardo του Ford GT που στέλνει την ισχύ του κινητήρα στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο επί του παρόντος είναι ταξινομημένο στο όνομα του Theodore, έχει άδεια κυκλοφορίας για χρήση στο δρόμο και πρόκειται να δημοπρατηθεί από την Mecum Auctions. Στην αναγγελία της δημοπρασίας δεν αναφέρονται διανυθέντα χιλιόμετρα που έχουν συνολικά καταγραφεί στο κοντέρ του πρωτοτύπου αλλά σημειώνεται το ότι ο Carroll Shelby το οδήγησε για περίπου 240 χιλιόμετρα. Τα video που υπάρχουν στο youtube με το πρωτότυπο, είναι από κάποιες εκδηλώσεις όπου το αυτοκίνητο έκανε εμφανίσεις για τα μέσα ενημέρωσης.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέντε εκατομμύρια για την Cobra του Carroll Shelby
H «επικαιροποίηση» του Ford Capri που δεν είναι και τόσο επιτυχημένη (+video)
Ford «Lifesavers»: Σώζοντας ζωές στο νερό (+video)

 

 

Advertisement