Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Το Astra GTC με 200 PS

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Το Astra GTC με 200 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Το Astra GTC με 200 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είχαμε αποκαλύψει από τον περασμένο Μάρτιο τα σχέδια της Opel για λανσάρισμα του τρίθυρου Astra με 1.6 turbo απόδοσης 200 PS. Δέκα μήνες αργότερα ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη θυγατρική της General Motors για το αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μάρκας κάτω από το Astra OPC.

Advertisement
Advertisement

Η Opel ανακοίνωσε μάλιστα και την εμπορική πολιτική για την αγορά της Γερμανίας, με τις τιμές να αρχίζουν από τα 25.250 ευρώ. Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 ECOTEC, τεχνολογίας απευθείας ψεκασμού, αποδίδει 200 PS και 30,6 kgm ροπής με λειτουργία overboost. Όπως είχαμε αποκαλύψει από τον Μάρτιο, το συγκεκριμένο Astra GTC χρειάζεται λιγότερο από 8 sec για να φθάσει από στάση τα 100 km/h (7,9 sec για την ακρίβεια) και πιάνει τελική ταχύτητα 230 km/h.

Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις, η εξέλιξη των νέας γενιάς κινητήρων της Opel επιτρέπει τη διατήρηση της μέσης κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Astra GTC 200 PS χρειάζεται 6,6 lt. καυσίμου ανά 100 km σε μεικτό κύκλο, με τις εκπομπές CO2 να βρίσκονται στα 154 g/km. Για την ανάρτηση των εμπρός τροχών έχουν επιλεγεί γόνατα υψηλών επιδόσεων HiPerStrut, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στο Insignia OPC.

Η Opel εξοπλίζει το Astra GTC με το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας IntelliLink, το οποίο κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Όλες οι πληροφορίες από τους χάρτες πλοήγησης, το ηχοσύστημα αλλά και την κάμερα οπισθοπορείας εμφανίζονται στην οθόνη διαγωνίου 7 ιντσών. Η λειτουργία voice control επιτρέπει τον φωνητικό έλεγχο, ενώ το σύστημα διαβάζει και τα εισερχόμενα sms στο συνδεδεμένο μέσω Bluetooth τηλέφωνο.

Advertisement
Advertisement

Από την άνοιξη του 2014 θα είναι διαθέσιμη μία ειδική έκδοση του GTC με τα αγωνιστικά αυτοκόλλητα σε κίτρινο-μαύρο-γκρι του αυτοκινήτου που εκπροσωπεί την Opel στο πρωτάθλημα αντοχής του Νίρμπουργκρινγκ. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορεί να εφοδιαστεί όλους τους κινητήρες βενζίνης (από 140 έως 200 PS) και diesel (από 130 έως 195 PS).