Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιστορία της… μοιραίας Carrera GT

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία της… μοιραίας Carrera GT

ΝΕΑ

Η ιστορία της… μοιραίας Carrera GT

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο που ακόμη και οδηγοί αγώνων χαρακτήριζαν ως «τρομακτικό» ήταν το τελευταίο στο οποίο μπήκε ο Πολ Γουόκερ, έστω ως συνοδηγός. Η κόκκινη Porsche Carrera GT με τις μαύρες ζάντες ανήκε στο βελτιωτικό οίκο Always Evolving, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Ρότζερ Ρόντας, οδηγός κατά τη διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος.

Advertisement
Advertisement

Η Carrera GT είναι ένα κεντρομήχανο supercar, το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο 2004-2007 στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Παρήχθησαν συνολικά 1.270 μονάδες, με το «μοιραίο» αυτοκίνητο να είναι κατά σειρά το 479ο. Ο V10 των 5,7 lt. αποδίδει 612 PS και βοηθά το διθέσιο αμάξωμα των 4,61m να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και να αγγίζει σε τελική τα 330χλμ/ώρα. Η τιμή του αυτοκινήτου πλησίαζε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα 450.000 δολάρια.

Συνολικά πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 604 Carrera GT. Ποια είναι η ιστορία όμως του συγκεκριμένου, μοιραίου αυτοκινήτου; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγοράστηκε από την Porsche του Μπέβερλι Χιλς το 2005. Το 2007 αγοράστηκε από έναν ιδιώτη στην Καλιφόρνια και δύο χρόνια αργότερα από κάτοικο του Τέξας. Ακολούθως, η Carrera GT πουλήθηκε σε κάτοικο της Φλόριντα, μετά της Ιντιάνα και από το περασμένο έτος ανήκε στην εταιρεία Always Evolving. Μάλιστα η συγκεκριμένη Carrera GT έχει χρησιμοποιηθεί για εκθέσεις αυτοκινήτων και προωθητικές εκδηλώσεις.