Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault

Νέο Renault Captur: Άνεση και πρακτικότητα!

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault Captur: Άνεση και πρακτικότητα!

Renault

Νέο Renault Captur: Άνεση και πρακτικότητα!

Renault

Το μοντέλο που ουσιαστικά θέσπισε την κατηγορία των Compact SUV, το Renault Captur, πέρασε πλέον στη δεύτερη γενιά του και είναι ήδη διαθέσιμο και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Όμως πέρα από το σαγηνευτικό περιτύλιγμα, τη γεμάτη τεχνολογική φαρέτρα στον τομέα της ασφάλειας κι όχι μόνο και τους αποδοτικούς/οικονομικούς κινητήρες, το νέο Captur προσφέρει εντυπωσιακή για την κατηγορία άνεση. Με πλούσιος χώρους και απαράμιλλη πρακτικότητα.

Η επανάσταση στον εσωτερικό του κόσμο σηματοδοτεί μία σημαντική αναβάθμιση όλης της γκάμας Renault. Το ταμπλό ασπάζεται τη σχεδίαση «Smart Cockpit» και είναι εμφανώς προσανατολισμένο στον οδηγό, με χαρακτηριστικό στοιχείο τη, μοναδικής αισθητικής, «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

Όμως όλη η καμπίνα βρίσκεται σε άλλη διάσταση σε ό,τι αφορά στους τομείς της άνεσης και της ποιότητας των υλικών που παραπέμπουν σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας. Υλικά κορυφαίας ποιότητας, μαλακή επένδυση σε ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό, τα πάνελ των θυρών, το πλαίσιο της κεντρικής κονσόλας, τις επενδύσεις των καθισμάτων, καθώς και η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης των καθισμάτων, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το εσωτερικό του νέου μοντέλου ξεχωριστό.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του νέου Renault Captur, πολλοί στέκονται στην αισθητική της «αιωρούμενης» κεντρικής κονσόλας. Όμως πέραν από τα… κάλλη της, προσφέρει άριστη εργονομία, με ιδανική θέση για τον επιλογέα ταχυτήτων, ενώ η σχεδίαση της συγκεκριμένης κονσόλας έχει και πρακτικό πλεονέκτημα καθώς εξασφαλίζει μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποθήκευση μικροαντικειμένων, όπως πχ ο ειδικός χώρος για επαγωγική φόρτιση του  smartphone στην κάτω μεριά της.

Advertisement

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τομείς που συνήθως δεν υπολογίζουμε σε ότι αφορά στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής ευρυχωρίας. Όπως για παράδειγμα τα καθίσματα του νέου Captur. Προσφέρουν πολύ καλύτερο, σε σχέση με το μοντέλο 1ης γενιάς, επίπεδο στήριξης χάρη στο κατά 15 χιλιοστά αυξημένο μήκος της έδρας τους και καλύτερη πλευρική στήριξη του σώματος στις στροφές. Όμως η ειδική κατασκευή της πλάτης βελτιώνει σημαντικά το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών – συγκεκριμένα κατά 17 χιλιοστά! Ενώ και τα καινούργια, λεπτότερα, ελλειπτικά προσκέφαλα, βελτιώνουν την περιφερειακή ορατότητα.

Μιλώντας για ευρυχωρία, δεν θα μπορούσαμε να αμελήσουμε το χώρο αποσκευών. Στο νέο Renault Captur, ο συνολικός όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα -κορυφαία- 536 λίτρα, δηλαδή 81 λίτρα περισσότερα από το μοντέλο της πρώτης γενιάς. Επίσης, η συνολική χωρητικότητα των διαφόρων χώρων αποθήκευσης στην καμπίνα φτάνει τα 27 λίτρα.

Advertisement

Μάλιστα, ο όγκος του πορτ-μπαγκάζ μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες, χάρη στη δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος σε διαδρομή έως και 16 εκατοστά αλλά και χάρη στο κάλυμμα του πατώματος που έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης σε δύο θέσεις, ώστε να δημιουργείται ένας χώρος δύο επιπέδων που διευκολύνει στις καθημερινές μετακινήσεις. Με αυτή την επιλογή και την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος αποκαλύπτεται ένας εντελώς επίπεδος χώρος φόρτωσης αντικειμένων μήκους έως και 1,57 μ. (+11 εκατοστά).

Κοινώς, η πρώτη ματιά είναι αυτή που θα σας κάνει να ερωτευτείτε το νέο Renault Captur αλλά είναι η δεύτερη, εκ των έσω, που θα σας κάνει να το αγαπήσετε.

Advertisement