Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Peugeot 3008 κατάκτησε το Ho Chi Minh

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Peugeot 3008 κατάκτησε το Ho Chi Minh

ΝΕΑ

Το Peugeot 3008 κατάκτησε το Ho Chi Minh

ΝΕΑ

Έχοντας κατακτήσει τους δρόμους των περισσότερων Ευρωπαϊκών πόλεων, η Peugeot δημιούργησε μια και μοναδική έκδοση του SUV 3008 για να κατακτήσει τα μονοπάτια, του Βιετνάμ και του Λάος.

Advertisement
Advertisement

 

Η Peugeot Βρετανίας εξέλιξε μία ειδική έκδοση του crossover μοντέλου της, 3008, με σκοπό να διασχίσει την φημισμένη διαδρομή Ho Chi Minh στο Βιετνάμ. Για όσους δεν το γνωρίζουν το πέρασμα (διαδρομή) «Ho Chi Minh» διασχίζει βουνά του Βιετνάμ και του Λάος, ενώ παλαιότερα εξυπηρετούσε τους μαχόμενους Βιετκόνγκ για να εφοδιάζονται κατά της διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Εκτός από την δυσκολία στο έδαφος και τις συνθήκες (οι μουσώνες διαβρώνουν/καταστρέφουν το έδαφος) οι εναέριες επιδρομές κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αλλά και οι ναρκοθετήσεις των Βιετκόνγκ γέμισαν το  λασπωμένο δρόμο γεμάτο με βόμβες και νάρκες, οι οποίες δεν έχουν καν εκραγεί. Περίπου 80 εκατ. εκρηκτικά εκτιμάται ότι παραμένουν θαμμένες κάτω από το χώμα του Λάος.

Advertisement
Advertisement

Η one-off έκδοση του Peugeot 3008 αποτέλεσε και το μέσο μεταφοράς των τριών παρουσιαστών της εκπομπής «Top Gear», οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει το γαλλικό μοντέλο, που διαθέτει το σύστημα Advanced Grip Control.Ως βάση για την δημιουργία του συγκεκριμένου 3008 χρησιμοποιήθηκε η έκδοση 1.6 PureTech GT Line των 180 ίππων, η οποία όπως τροποποιήθηκε καταλλήλως. Πιο αναλυτικά, τοποθετήθηκαν ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά Cooper AT3, εμπρός προστατευτική ποδιά, αλουμινένια σχάρα οροφής με ενσωματωμένους προβολείς LED, σχάρα ποδηλάτου, ενώ φυσικά δεν έλειπε η απαραίτητη πτυσσόμενη σκηνή οροφής.

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο David Peel, Γενικός Διευθυντής της Peugeot Αγγλίας: «H συγκεκριμένη έκδοση εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την πρακτικότητα και την εκτός δρόμου ικανότητα του 3008. Με τις ελάχιστες τροποποιήσεις που έγιναν κατάφερε να ξεπεράσει δύσκολα τερέν, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες του συστήματος Advanced Grip Control».

Peugeot 3008 Plug-in Hybrid με τετρακίνηση και έξτρα δύναμη

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει πέντε διαφορετικά  προγράμματα οδήγησης (Normal, Snow, Mud, Sand και ESP Off) και λειτουργεί σε συνεργασία με το σύστημα υποβοήθησης κατάβασης σε έδαφος με κλίση (Hill Assist Descent).

Advertisement

 

Peugeot 3008: To SUV που πάει παντού (video)